20:17 06.05.2020

Зеленський заявив, що не допустить встановлення на місцевих виборах надуманих бар'єрів для регіональних партій

1 хв читати
Зеленський заявив, що не допустить встановлення на місцевих виборах надуманих бар'єрів для регіональних партій

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що не допустить встановлення на майбутніх місцевих виборах у країні надуманих бар'єрів для регіональних партій.

"Справа в тому, що в окремих політичних партіях активізувався вірус, який сидить у них останні 28 років. Цей вірус називається "хитрозробленість". Розуміючи свої мізерні шанси на місцевих виборах, деякі партії намагаються змінити законодавство та встановити надумані бар'єри для регіональних партій. Таким чином старі політики хочуть, попри політичну волю жителів області, "пролізти" в місцеві органи влади. Фактично - позбавити невеликі партії та безпартійних громадян можливості змінювати свій регіон на краще", - сказав він у відеозверненні до українців у середу.

Зеленський наголосив, що не допустить цього. "Право бути обраним - це конституційне право кожного громадянина України, і президент є гарантом дотримання цього права. Тому ніяких "двох третин", чи "п'яти відсотків", чи інших "схем "не буде. Це позиція і моя, і партії "Слуга народу", - заявив він.

Президент сказав, звертаючись до "старих політиків": "Якщо в якомусь регіоні нашої країни у вас немає підтримки, то змінювати треба свої вчинки, а не вибіркове законодавство".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА