13:24 07.05.2020

Україна збереже в складі ТКГ представників влади незалежно від позиції Росії - Єрмак

2 хв читати
Україна збереже в складі ТКГ представників влади незалежно від позиції Росії - Єрмак

Україна збереже в складі мінської Тристоронньої контактній групі (ТКГ) представників уряду і парламенту навіть у разі, якщо Росія не ухвалить аналогічного рішення, повідомив журналістам у четвер керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Це наше суверенне право. Ми зробили перший крок. Якщо у відповідь кроків не буде, працюватимемо в цьому складі делегації", - сказав він.

"Ми вважаємо, що нам це потрібно і наша позиція буде проактивною", - додав Єрмак, визнавши при цьому, що цей крок України "не є 100-відсотковою панацеєю".

Він нагадав, що "російська делегація наполягає на тому, щоб деякі рішення визначалися протоколом", зазначивши, що це неможливо реалізувати без присутності представників влади з іншого боку.

"Україна буде проактивною стороною на цих переговорах. На наступному засіданні в Мінську українська сторона представить як запрошених представників територій - переміщених осіб, тих, хто вимушено проживає не на Донбасі", - сказав керівник Офісу президента.

За словами Єрмака, можливість проведення в жовтні 2020 року місцевих виборів на окупованих територіях визначатимуть виходячи з того, чи створено для цього всі умови на початок виборчого процесу. Згідно з українським законодавством, виборчий процес на місцевих виборах розпочинається за 90 днів до дати їх проведення.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в ТКГ щодо мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Відповідний указ глава держави підписав 5 травня 2020 року. "Українську делегацію в ТКГ очолює президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма, що забезпечує спадкоємність і непорушність українських позицій", - йдеться в повідомленні.

До складу делегації також увійшли: віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков (перший заступник глави делегації), голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентської співпраці, народний депутат України від "Слуги народу" Олександр Мережко (заступник глави делегації).

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Юлія Свириденко буде представником України в робочій підгрупі ТКГ з соціально-економічних питань, голова комітету Верховної Ради з питань правової політики, народний депутат від "Слуги народу" Андрій Костін - представником України в робочій підгрупі з політичних питань; заступник міністра оборони України Олександр Поліщук - представником України в робочій підгрупі ТКГ з безпекових питань; голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від "Слуги народу" Галина Третьякова - представником України в робочій підгрупі з гуманітарних питань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА