15:32 07.05.2020

Всеукраїнська асоціація ОТГ просить владу не допустити знищення вже наявних громад під час затвердження перспективних планів

2 хв читати

Всеукраїнська асоціація об'єднаних територіальних громад (ОТГ) виступає за збереження 127 наявних ОТГ у процесі остаточного затвердження планів формування громад областей.

"Всеукраїнська асоціація об’єднаних територіальних громад просить стати на захист 127 ОТГ, які знищуються в процесі остаточного затвердження перспективних планів формування громад областей. Відповідні листи були направлені до президента України, прем’єр-міністра України, депутатських фракцій політичних партій у ВРУ", - йдеться в повідомленні асоціації.

Зазначається, що раніше асоціація ОТГ зверталася до всіх обласних державних адміністрацій і просила зберегти ОТГ, які пройшли демократичний шлях добровільного об'єднання і вибори.

"Однак не всі ОДА знайшли можливість зберегти вже існуючі громади, посилити за потреби або надати можливість розвитку в наступні п’ять років. Як результат - зникають 127 об’єднаних територіальних громад", - наголошується у зверненні.

В асоціації вважають, що формування нового адміністративно-територіального устрою має відбутися на основі вже діючих об'єднаних громад.

Наразі низка громад мають середній і високий рівень спроможності, забезпечують належний рівень надання послуг, проводять значну проектну діяльність, але політичні або бізнес-впливи сприяли їх приєднанню до міст або до ще не об'єднаних громад. В асоціації вважають, що такий несправедливий підхід до формування перспективних планів, які знищують діючі ОТГ, призводить до соціальної напруженості, протестів, втрати довіри до держави.

Як повідомлялося, Кабмін вже затвердив перспективні плани формування територій громад Житомирської, Миколаївської, Харківської, Івано-Франківської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Луганської, Вінницької, Чернівецької, Донецької та Черкаської областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА