18:07 07.05.2020

Для виборів і політичного процесу на Донбасі необхідно спочатку вирішити проблему безпеки та передачі контролю над кордоном - Резніков

2 хв читати
Для виборів і політичного процесу на Донбасі необхідно спочатку вирішити проблему безпеки та передачі контролю над кордоном - Резніков

Перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков наголошує на незмінності позиції України щодо порядку встановлення миру та проведення виборів на всій території Донбасу: спочатку Росія має передати контроль над українсько-російським кордоном, і лише після цього можна буде перейти до політичної частини.

"Жодних виборів не може бути під дулами автоматів. Спочатку - безпекові умови, спочатку контроль над кордоном з боку українського уряду, можливо, за допомогою якихось міжнародних інституцій, але в будь-якому разі - контроль, безпекові умови й лише після цього - місцеві вибори", - наголосив він на зустрічі керівника Офісу президента України Андрія Єрмака та членів делегації України в ТКГ із представниками ЗМІ в четвер, повідомляє прес-служба ОП.

Резніков зазначив, що новий склад делегації України в ТКГ збалансований, оскільки наразі там є представники парламенту і представники уряду. На його думку, це допоможе посилити позиції України, а наявність в делегації представників різних органів влади сприятиме прозорості її роботи.

Керівник ОП Єрмак пояснив, що рішення про створення такої делегації було зумовлене відсутністю прогресу в переговорах щодо встановлення миру в Україні та бажанням української сторони активізувати роботу ТКГ. Він також запевнив, що офіційні сторони переговорів не змінилися.

"Хочу нагадати, що три сторони на сьогодні представлені у Тристоронній контактній групі. Щоб не було жодних інших розмов, це для нас є незмінним - це Україна, Росія та ОБСЄ. Жодних інших представників у ТКГ немає", - заявив він.

Єрмак також зазначив, що партнери України з "нормандського формату" з Франції, Німеччини, Росії, а також ОБСЄ були поінформовані про рішення щодо створення такої делегації, а нині воно офіційно підкріплене указом президента України Володимира Зеленського.

Керівник Офісу глави держави зазначив, що Тристороння контактна група продовжує діяльність у чотирьох підгрупах: безпековій, політичній, гуманітарній та економічній.

"Я вважаю, що цим кроком Україна ще раз демонструє велику серйозність і великі наміри, які є в нашої країни для виконання Мінських домовленостей. По-друге, ми демонструємо, що ми хочемо рухатися й не втрачати час. Як уже декілька разів говорив президент, ми не збираємося роками вести безрезультатні переговори", - наголосив він.

Єрмак зазначив, що на сьогодні Україна показує всьому світу, що робить все можливе, що при цьому в її інтересах, щоб завершити війну і виконати те, що прописано в Мінських домовленостях і її влаштовує.

При цьому керівник Офісу Зеленського додав, що в Мінських домовленостях є пункти, які не відповідають інтересам України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА