14:01 08.05.2020

Зеленський вважає, що Грузія помилково реагує на призначення Саакашвілі головою виконкому Нацради реформ

2 хв читати
Зеленський вважає, що Грузія помилково реагує на призначення Саакашвілі головою виконкому Нацради реформ

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що в України прекрасні відносини з Грузією, а реакція грузинської сторони на призначення Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ у Нацраді реформ при президенті України є помилковою.

"Я можу сказати, що у нас з Грузією, з грузинським народом прекрасні відносини. Ми, незважаючи ні на що, на жодні консультації не відкликатимемо нашого посла (в Грузії - ІФ) до України. Тому що відносини між нашими країнами довші будь-якого керівництва будь-якої країни. Мені здається, це помилка грузинської сторони. Мені здається, що після консультацій усі сторони зрозуміють, що в кожній державі кадрова політика стосується тієї країни і тих громадян, які живуть у цій державі", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Луганській області, який транслював телеканал "Наш".

Зеленський наголосив, що призначення Саакашвілі - це рішення українського керівництва і є внутрішнім питанням України. "Пан Саакашвілі є громадянином України, він має український паспорт, і я є президентом України, який призначив його головою виконкому ради реформ при президенті України. Ось і все", - зазначив він.

Напередодні Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський 7 травня, повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Виконавчий комітет реформ - це допоміжний орган при президенті України, основним завданням якого є підготовка пропозицій щодо стратегічного планування реформ, їх узгодженого впровадження та моніторинг реалізації реформ.

8 травня міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані повідомив, що Тбілісі відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ при президенті України.

"Це звичайна практика в дипломатичних відносинах, яка вказує на виникнення певних проблем у двосторонніх відносинах, тому для визначення майбутніх кроків необхідна консультація з послом", - сказав Залкаліані.

При цьому міністр зазначив, що, незважаючи на це рішення української сторони, "Грузія не розглядає розриву дипломатичних відносин або перегляду стратегічного партнерства".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА