17:18 08.05.2020

Нардеп Потураєв: Це суверенна справа України, кого з її громадян на які посади призначати

2 хв читати
Нардеп Потураєв: Це суверенна справа України, кого з її громадян на які посади призначати

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат фракції "Слуга народу" Микита Потураєв схвалює призначення головою виконавчого комітету Національної ради реформ при президенті України екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі й сподівається, що рада матиме достатньо можливостей впливати на розробку та імплементацію реформ.

"Моя позиція незмінна - я схвалюю призначення Міхеіла Саакашвілі на цю посаду, тому що він є потужним драйвером реформ. Тут потрібно сподіватися, що ця рада матиме достатньо повноважень, інструментів і можливостей впливати на розробку реформ і їх подальшу імплементацію, щоб розроблені рішення не залишалися на рівні проектів", - заявив Потураєв у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Він відмовився коментувати позицію грузинського уряду з приводу цього призначення, але наголосив, що це суверенне право України як держави призначати своїх громадян на будь-які посади.

"Я не хотів би коментувати позицію грузинських політиків. Грузія була і залишається нам дружною країною, стратегічним партнером України, який також страждає від окупації Росією частини своєї території... Але хотів би зауважити, що це наша суверенна справа, кого з громадян України призначати на які посади. Пан Саакашвілі наразі громадянин України і це суверенне право України, на яку посаду і з яким функціоналом його призначати", - сказав нардеп.

За словами члена фракції "Слуга народу", вироки проти Саакашвілі в Грузії були визнані політично мотивованими.

"Щодо вироків, які були стосовно Саакашвілі в Грузії, знову-таки без будь-яких коментарів щодо внутрішніх грузинських справ, хочу також сказати, що ці вироки в країнах ЄС і НАТО були визнані політично мотивованими. І тому Міхеіл Саакашвілі не перебуває в базі Інтерполу, запити на його екстрадицію до Грузії ніколи не виконувалися через те, що вироки стосовно нього і членів його команди на рівні всіх цивілізованих країн визнані такими, що мають під собою політичний підтекст", - додав Потураєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА