14:06 12.05.2020

"Євросолідарність" закликає ВР підтримати страхування медиків від захворювання на коронавірус безвідносно до інвалідності

2 хв читати
"Євросолідарність" закликає ВР підтримати страхування медиків від захворювання на коронавірус безвідносно до інвалідності

Фракція "Європейська солідарність" звернулася до лідерів депутатських фракцій і груп у Верховній Раді із закликом підтримати зміни до ухваленого закону про страхування лікарів.

"Європейська солідарність" наполягає на страхуванні від коронавірусу всіх медпрацівників, які захворіли, а не лише тих, у кого підтвердиться інвалідність. Відповідний лист до лідерів фракцій і груп підписали лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко і депутати з фракції", - повідомляє у вівторок прес-служба політсили.

У листі нагадується, що 7 травня відбулося позачергове засідання Верховної Ради, скликане на вимогу 156 народних депутатів.

Порядок денний цього засідання передбачав розгляд двох законопроектів - проекту закону про внесення змін до закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" (щодо визначення розмірів обов'язкового державного страхування працівників державних і комунальних закладів охорони здоров'я, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб) (№3376 від 22.04.2020) та проекту закону про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров'я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 (№3380 від 23.04.2020), але альтернативні законопроекти внесли певний дисбаланс у логіку запропонованих ініціатив.

"Однак у переддень проведення засідання було подано альтернативні законопроекти, один з яких - "Про внесення змін до статті 39 закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" (щодо додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їх сімей) - і був ухвалений. На жаль, згідно з положеннями цього акта, медичний працівник, який захворів на коронавірусну хворобу (COVID-19), отримує право на виплату тільки в разі встановлення групи інвалідності протягом 1 (одного) календарного року; а крім того, розмір цих виплат залежить від групи інвалідності", - зазначають у "Євросолідарності".

На думку авторів листа, медпрацівники перебувають на передовій боротьби з пандемією, тому справедливо, якщо страхові виплати виплачуватимуть незалежно від встановлення групи інвалідності. Тим паче, що довести зв'язок інвалідності з коронавірусною хворобою буде надзвичайно складно.

"Для захисту прав медиків пропонуємо внести зміни до згаданого закону і встановити, що держава забезпечує страхові виплати медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров'я в разі захворювання працівника на коронавірусну хворобу (COVID-19) - в обсязі до 100-кратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року. Розмір та порядок здійснення цих страхових виплат визначатиме Кабінет Міністрів України", - йдеться в листі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА