12:56 14.05.2020

Лукашенко: Це не діло, що Росія продає газ Німеччині по $70, а Білорусі по $127

2 хв читати
Лукашенко: Це не діло, що Росія продає газ Німеччині по $70, а Білорусі по $127

Президент Білорусі Олександр Лукашенко знову звернув увагу керівництва уряду на необхідність зниження ціни російського газу, який постачають до республіки, заявивши, що в рік 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні Росія продає газ до Німеччини значно дешевше, ніж до Білорусі.

"Учора я отримав інформацію, що Росія продає природний газ в Європі в цей непростий час до $70: $65-68, але ніяк не $127, як для Білорусі. Яка тут ситуація і обстановка, на що ми можемо розраховувати в майбутньому?" - заявив Лукашенко, приймаючи в четвер прем'єр-міністра країни Сергія Румаса.

"Це ж не діло, я вже не кажу про рік 75-річчя (Перемоги у Великій Вітчизняній війні - ІФ), що Німеччині продають природний газ до $70, як у мене інформація (там по-різному було), але ніяк не $127, як для Білорусі", - сказав президент, слова якого наводить держагентство "БелТА".

У свою чергу прем'єр Білорусі Сергій Румас вважає, що республіка має великі шанси домовитися з Росією про справедливу ціну на газ.

"У нас є всі підстави показати на цифрах, що ціна $127 за дохідністю для "Газпрому" перевищує прибутковість його постачань до країн далекого зарубіжжя", - сказав Румас за підсумками зустрічі з Лукашенком у четвер. Його слова наводить держагентство "БелТА".

За словами прем'єра, на травень заплановано переговори з питання ціни на природний газ із російським "Газпромом", білоруську сторону представлятиме посол Володимир Семашко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА