15:45 14.05.2020

Україна та ЄС домовилися прискорити роботу над укладенням "промислового безвізу" - МЗС

2 хв читати
Україна та ЄС домовилися прискорити роботу над укладенням "промислового безвізу" - МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та комісар ЄС з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї під час відеозустрічі домовилися прискорити спільну роботу над укладенням "промислового безвізу" й надати додатковий імпульс роботі з оновлення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Співрозмовники домовилися прискорити спільну роботу з підготовки до укладення "промислового безвізау" між Україною і ЄС (Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції), після того як переговорні процеси уповільнилися через пандемію коронавірусу", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС у четвер.

Як зазначається, окрему увагу співрозмовники приділили підтримці ЄС українського малого та середнього бізнесу.

"Дмитро Кулеба та Олівер Варгеї погодилися надати додатковий імпульс роботі з оновлення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, приєднання України до Угоди про спільний авіаційний простір, інтеграції у Єдиний цифровий ринок ЄС, участі України як невід’ємної складової у реалізації Європейської зеленої угоди", - інформує МЗС.

Кулеба окремо відзначив гуманітарну допомогу ЄС для вразливих верств населення у східних регіонах держави, які найбільше постраждали у результаті російської агресії.

Крім того, співрозмовники обмінялися думками щодо майбутнього "Східного партнерства" в контексті підготовки до саміту ініціативи цього року.

Міністр зазначив, що Україна у своєму баченні "Східного партнерства" надалі виходитимете з власних європейських прагнень і європейського вибору та налаштованості на подальше далекосяжне поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС, включаючи поступове приєднання до внутрішнього ринку Європейського Союзу.

Варгеї запевнив у незмінності підтримки України на європейському шляху та у реалізації реформ.

Крім того, комісар ЄС високо оцінив рішучість України в реагуванні на пандемію COVID-19. "Ви діяли швидко, і це мало критичне важливе значення", - цитує слова Варгеї прес-служба МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА