16:04 15.05.2020

Розвиток ситуації з безпекою на сході України викликає занепокоєння й абсолютно неприпустимий - спецпредставник ОБСЄ Грау

2 хв читати
Розвиток ситуації з безпекою на сході України викликає занепокоєння й абсолютно неприпустимий - спецпредставник ОБСЄ Грау

Спецпредставник голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі Гайді Грау зазначає, що нинішній розвиток ситуації з безпекою в зоні конфлікту на Донбасі викликає занепокоєння.

"За останні три тижні з часу нашої попередньої зустрічі спостерігався сплеск порушень припинення вогню. Кількість жертв серед цивільного населення, зокрема дітей, також різко зросла, так само як і масштаби руйнування цивільної інфраструктури та майна", - йдеться в її заяві для преси після засідання ТКГ 14 травня.

Грау наголосила, що такий розвиток подій абсолютно неприпустимий. "Я наполегливо закликаю підписантів Мінських угод після рішень саміту "нормандської четвірки" в Парижі докласти всіх зусиль для того, щоб домовитися і підтвердити всеосяжне і стійке припинення вогню", - сказала вона.

Грау зазначила, що також неприпустимо будь-яким чином обмежувати доступ СММ ОБСЄ, яка, відповідно до її мандату, охоплює всю територію України, зокрема з метою моніторингу та перевірки дотримання припинення вогню.

Під час обговорення в робочій підгрупі з безпеки координатор закликала сторони проявити максимальну стриманість, щоб стабілізувати ситуацію в зоні конфлікту.

Крім того, підгрупа обговорила питання, що стосуються визначення додаткових ділянок розведення сил і техніки, а також розробки і реалізації оновленого плану розмінування.

Політична підгрупа розглянула аспекти, пов'язані з "особливим статусом деяких районів Донецької та Луганської областей України і реалізацією "формули Штайнмайера", як передбачено Мінськими угодами".

Робоча підгрупа з гуманітарних питань обговорила питання підготовки наступного взаємного звільнення утримуваних осіб, пов'язаних із конфліктом, а також питання одночасного відкриття додаткових контрольно-пропускних пунктів (КПВВ) на лінії зіткнення.

Економічна робоча підгрупа розглянула нагальні питання водопостачання через лінію зіткнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА