08:12 17.05.2020

Регламент реалізації рішень контактної групи і контролю за їх виконанням стане головною темою переговорів щодо Донбасу 27 травня

1 хв читати

Учасники переговорів щодо Донбасу на найближчій зустрічі 27 травня зосередяться на проекті регламенту, який чітко закріпить порядок реалізації рішень Тристоронньої контактної групи, повідомив "Інтерфаксу" джерело в групі з організації переговорів.

"Системоутворююче питання на порядку переговорів 27 травня - затвердження регламенту реалізації рішень контактної групи (ТКГ - ІФ). Цей документ закріплює рівний транспарентний порядок переговорного процесу, встановлює чіткі механізми реалізації прийнятих у рамках мінського переговорного майданчика рішень, а також інструменти контролю за їх виконанням", - сказало джерело.

За його словами, регламент стимулює сторони до відкритого і конструктивного діалогу.

"Спекуляції на переговорному процесі, недобросовісні маніпуляції шляхом свідомого саботажу виконання комплексу заходів будуть виключені. Це дозволить сторонам зосередитися на швидкій практичній реалізації прийнятих рішень і просунутися в питанні мирного врегулювання", - сказало джерело.

За його словами, переговори 27 травня знову відбудуться в режимі відеоконференції. Проте вже в другій половині року вони можуть повернутися до традиційного очного формату.

"Поки формат зустрічей залишається незмінним. Це знову буде відеоконференція. Однак обговорюється можливість поступового повернення до традиційного очного спілкування. Все залежатиме від подальшої динаміки епідеміологічного процесу. Однак є сподівання на повернення до мінських зустрічей у звичному форматі в другій половині року, якщо не буде різких змін на гірше", - сказало джерело.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА