13:04 18.05.2020

Резніков пропонує депутатам усіх фракцій працювати у складі делегації України в мінській ТКГ

2 хв читати
Резніков пропонує депутатам усіх фракцій працювати у складі делегації України в мінській ТКГ

Перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі, віце-прем'єр України Олексій Резніков пропонує депутатам з опозиційних фракцій присутність на засіданнях ТКГ для розуміння того, що відбувається на цих переговорах, а критикам - запропонувати реальний план припинення війни на Донбасі та відновлення територіальної цілісності України.

"Ухвалено рішення, сформовано делегацію. І в нас одразу, не дочекавшись, не обговоривши прізвища, просто тому, що є спроба дати новий шанс, новий імпульс, - уже говорять, що "погано". Послухайте, складніше ситуації немає, коли всередині країни не довіряють своїм парламентерам. Причому якби це були об'єктивні претензії. А так - ми не довіряємо просто самому факту, і вже починаємо це оспорювати. Та сторона цим користується і говорить: "А, так у них там безлад усередині, ці парламентери не мають громадської легітимності", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Резніков зазначив, що при формуванні оновленого складу делегації України в ТКГ указом президента Володимира Зеленського було делеговано право главі делегації та його першому заступникові залучати до участі в делегації робочих груп ТКГ депутатів Верховної Ради, експертів та інших осіб.

"І в нас обговорювалося, що ми залучатимемо депутатів усіх фракцій. І я запрошую публічно представників тієї ж фракції "Голос", яка активно висловлюється стосовно Мінського процесу. Звісно, з дотриманням конфіденційності, певних правил переговорної поведінки", - зазначив він.

На його думку, депутати після, наприклад, обговорення списків заявлених осіб на проведення взаємного звільнення можуть зустрітися і поговорити з дружинами та матерями тих, хто перебуває у в'язницях Донецька або Луганська.

"Потім зустріч у групі з питань безпеки, про кількість загиблих, обстріли. І я хочу потім подивитися, ось вони готові перекреслити й не дати цього шансу та взяти на себе відповідальність, дивлячись в очі дружинам, матерям або нашим військовим, які сидять в окопі. Й публічно розкажуть про це суспільству", - додав він.

Резніков пропонує також усім тим, хто придумав щось краще для припинення війни на Донбасі, дати почитати цей план. "Тільки реальний план", - наголосив він.


Повний текст інтерв'ю буде розміщено на головній сторінці сайту агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА