13:28 18.05.2020

Поступове повернення журналістів до звичайної роботи у ВР буде можливе з пом'якшенням карантинних заходів - Разумков

2 хв читати
Поступове повернення журналістів до звичайної роботи у ВР буде можливе з пом'якшенням карантинних заходів - Разумков

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков дав зрозуміти, що з пом'якшенням обмежувальних заходів, пов'язаних із карантином, після 22 травня парламентські журналісти зможуть поступово повертатися до нормальної роботи у будівлі ВР.

"Щойно з'явиться можливість, поступово повертатимемося і пом'якшуватимемо режим карантину. Сьогодні, ви знаєте, у нас немає відвідувачів. Це не якесь окреме ставлення до журналістів. Я думаю, що ви вже мали можливість переконатися, що свободу слова і вільну пресу ми поважаємо. Тому поступово повертатимемося до нормального режиму роботи", - сказав Разумков на брифінгу в понеділок у Києві.

Він нагадав, що черговий етап пом'якшення карантину буде 22 травня.

"Я думаю, що за тиждень, коли буде "пленарка", якщо все буде добре, то ми розглядатимемо і таку можливість", - сказав Разумков.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", голова фракції "Голос" Сергій Разхманін на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту порушив питання роботи журналістів у будівлі Верховної Раді після того, як народні депутати почали працювати у звичайному для них режимі пленарних засідань.

"Я розумію, що немає нічого більш постійного, ніж тимчасове. Але не хотілося б, щоб тимчасове гетто, яке створили для журналістів на 3-му поверсі (будівлі парламенту - ІФ), перетворилося на постійне. Я розумію, що є певні умови, але оскільки ми передбачили пом'якшення карантину, вихід із карантину і повернення до нормальної роботи для представників Верховної Ради, то було б логічно, щоб подібна програма, м'яка, гнучка, була передбачена і для журналістів", - сказав Рахманін.

Він наголосив, що потрібно дати можливість журналістам повернутися до нормальної роботи.

Як повідомлялося, на період карантину журналісти можуть працювати у Верховній Раді лише на 3-му поверсі, їм заборонено вхід у кулуари, на балкон, де вони зазвичай відстежували хід засідань Верховної Ради.

У період карантину Верховна Рада працювала в режимі комітетів і позачергових пленарних засідань, а з понеділка повернулася в режим пленарних засідань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА