14:49 18.05.2020

ЄС закликає РФ припинити порушення прав людини в Криму

2 хв читати
ЄС закликає РФ припинити порушення прав людини в Криму

Європейський Союз закликає Росію припинити порушення прав людини в Криму і не визнає незаконної анексії півострова Росією, заявило представництво ЄС в Україні.

"Сьогодні ми згадуємо про радянську депортацію кримських татар зі своєї батьківщини. Ми пам'ятаємо всіх, хто постраждав. ЄС закликає Росію припинити порушення прав людини в Криму. ЄС не визнає незаконної анексії півострова Росією", - йдеться в повідомленні на сторінці представництва ЄС у Twitter у понеділок.

Як повідомлялося, 76 років тому, 18 травня 1944 року, за рішенням Державного комітету оборони СРСР за підписом його голови Йосипа Сталіна розпочалася депортація кримськотатарського народу з території його історичної батьківщини - Криму - у віддалені райони Узбекистану, Казахстану та Російської Федерації.

Представник ЄС з питань зовнішньої політики Пітер Стано наголосив, що ЄС, згадуючи трагедію депортації з Криму кримських татар 76 років тому, виступає за моніторинг ситуації прав кримських татар у незаконно анексованому Криму, як і ситуації з правами людини загалом.

"Це дуже сумні роковини. Роковини депортації кримських татар, яка розпочалася 76 років тому, - це трагедія в історії. На жаль, з часів нелегальної анексії Кримського півострова Росією кримські татари все ще стикаються із залякуванням, судовими переслідуваннями. Права кримських татар серйозно порушують за допомогою закриття їхніх засобів масової інформації, заборони на діяльність меджлісу та переслідування їхніх лідерів, а також переслідування членів цієї спільноти", - констатував він на відеобрифінгу в понеділок у Брюсселі.

При цьому Стано наголосив, що з часу незаконної анексії Росією та "загалом ситуація з правами людей на Кримському півострові, на жаль, значно погіршилася".

"Тому, з нашого погляду, вкрай важливо, щоб регіональні та міжнародні механізми моніторингу за правами людини, як і неурядові організації із захисту прав людини мали необмежений доступ до Криму та Севастополя, відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН, ухваленої в грудні минулого року", - озвучив він позицію ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА