12:07 19.05.2020

Депутат Рудик сумнівається в реальності впровадження системи електронного голосування в Україні

2 хв читати
Депутат Рудик сумнівається в реальності впровадження системи електронного голосування в Україні

Ідея впровадження в Україні системи електронного голосування є нереальною, заявила в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації та керівник партії "Голос" Кіра Рудик.

"У цьому випадку я не думаю, що ця історія взагалі має щось спільне з реальністю. Ми повертаємося до нашої історії з "державою в смартфоні": спочатку треба, щоб у всіх були смартфони, потім треба, щоб у всіх був інтернет у цих смартфонах, потім треба, щоб була система технічного забезпечення, щоб всі могли авторизуватися і проголосувати", - сказала Рудик.

Депутат навела як приклад ситуацію із застосунком "Дій вдома", яку не врахували розробники концепту контролю над самоізоляцією громадян через смартфони. "Наприклад, ті самі випадки з "Дій вдома" під час самоізоляції. Величезна проблема, яку передбачили, але не знали, що з нею робити: що робити, якщо у вас розрядився телефон? Відповіді немає. У цьому є велика проблема концепту диджиталізації загалом", - сказала вона.

Керівник партії "Голос" відзначає системні проблеми у сфері відання її комітету, які змушують парламентарів займатися непрофільними питаннями.

"Знаєте, яка у нас головна проблема з тим, щоб прокласти мережі? Я вам скажу: якщо ви будуєте мережі, то у вас їх вкрадуть. Саме тому в країні, де прокласти оптоволокно дорожче штрафу за його крадіжку і продаж, звісно, є сенс його красти. Ви проклали - вам обрізали, ви знову проклали - вам знову вирізали - дуже хороший бізнес. Хтось мені розповідав, що Україна є третім експортером міді у світі. Ось тільки в Україні немає родовищ міді. Тому ось що робить комітет з питань цифрової трансформації - робить так, щоб не крали дроти", - розповіла Рудик.


Повний текст інтерв'ю буде розміщено на головній сторінці сайту агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА