10:42 20.05.2020

Посольство США відзначило прогрес, досягнутий за перший рік президентства Зеленського

2 хв читати
Посольство США відзначило прогрес, досягнутий за перший рік президентства Зеленського

Посольство США в Україні привітало президента України Володимира Зеленського та його адміністрацію з першою річницею перебування при владі, зазначивши, що високо цінує прогрес, досягнутий главою держави цього року.

"Коли його обрали президентом, США щиро вітали його відданість справі впровадженню реформ, необхідних для переходу України в нову еру, ознаменовану стабільністю, процвітанням, демократією та подальшою інтеграцією в Європу. Ми високо цінуємо прогрес, досягнутий цьогоріч. Понад 130 українців, несправедливо затриманих Росією та її ставлениками, повернулися до своїх сімей. Уряд завершив процес анбандлінгу у секторі природного газу, що є важливим кроком у зміцненні енергетичної безпеки України. Просунулися вперед зусилля з децентралізації задля розширення можливостей місцевих громад. Україна здійснила багато реформ, необхідних для нової програми МВФ", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сторінці посольства США в Україні у Facebook у середу.

Посольство також закликало народних депутатів, місцевих і регіональних чиновників протистояти спробам певних корисливих кіл уповільнити прогрес.

"Сполучені Штати підтримують роботу над завданнями, що ще залишаються, виконання яких ускладнюється безперервною незаконною агресією Росії на українській території та пандемією COVID-19. Президент Зеленський та його команда просуваються вперед у питаннях усунення олігархічної системи в України, зміцнення верховенства права та забезпечення незалежності та доброчесності антикорупційних та правоохоронних установ, і ми продовжуватимемо працювати з владою країни для досягнення її цілей, і ми закликаємо народних депутатів, місцевих та регіональних посадовців протистояти спробам певних корисливих кіл уповільнити прогрес", - наголошується в повідомленні.

Окрім того, у заяві посольства зазначено, що Сполучені Штати твердо стоять на стороні народу України в підтримці демократичної та успішної України, яка перебуває в безпеці в межах своїх міжнародно визнаних кордонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА