12:33 20.05.2020

Зеленський готовий до прямих переговорів із Путіним щодо Донбасу, нагадав про термін в один рік на реалізацію Мінських домовленостей

2 хв читати
Зеленський готовий до прямих переговорів із Путіним щодо Донбасу, нагадав про термін в один рік на реалізацію Мінських домовленостей

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що готовий до прямих переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним для припинення війни на Донбасі й повернення окупованих територій, знову нагадав про термін в один рік для виконання Мінських домовленостей.

"Незважаючи на те, що суспільство по-різному оцінює прямі переговори президента Зеленського і президента Путіна, я впевнений, що ми маємо це робити. Не відкидаючи Мінськ, паралельно, окремим треком. Є деякі речі, які ти можеш зрозуміти, тільки коли ти один на один, і є деякі відповіді, які ти можеш почути, коли ти один на один, щоб зробити вже стовідсоткові висновки, і йти вже іншим планом - планом "Б", - сказав він на прес-конференції в Києві.

Зеленський також заявив, що дає собі ще рік, щоб домогтися успіхів на Мінському треку.

"Боротимемося до кінця за Мінськ, тому що з Мінськом пов'язані санкції проти РФ. І ви знаєте прекрасно, що їх усі хочуть зняти, і не тільки Росія, і багато європейський країн, які я розумію, що і вони економічно страждають через ці санкції. Але як я вам казав, ми боротимемося. Рік я даю на те, що ми боротимемося. Я із самого початку боротьби - і через коронавірус трохи загальмований цей процес, тому я даю собі ще декілька місяців, щоб все-таки дотиснути, і ми змогли знайти цей дипломатичний вихід із цієї ситуації відповідно до Мінських домовленостей", - сказав він на прес-конференції в середу.

Президент додав, що не хотів би реалізовувати плани "B" і "С", хоча вони й існують.

Раніше під час прес-конференції Зеленський сказав, що справді з президентом РФ у нього не було зустрічей у будь-якому форматі, не було дзвінків.

"Що стосується президента Росії... Ми нічого з цим не зробимо, ми маємо з ними договорити, маємо домовлятися. Я ще раз кажу, Мінський формат - пріоритет, але ніхто не скасовує будь-який інший формат, я готовий до будь-якого формату, який може наблизити нас до кінця війни і повернення на нашу територію людей, до будь-якого формату. Мені все одно, нам потрібен результат", - наголосив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

Саме такі гарантії безпеки потрібні Україні - Порошенко про дії союзників Ізраїлю

ЄС підтвердив прихильність деескалації на Близькому Сході

Порошенко передав FPV-дрони "Пегас" та ремонтну майстерню бійцям штурмового батальйону "Да Вінчі"

Порошенко везе на східний фронт чергові 2 тисячі дронів

Зеленський: Червень - це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА