12:50 20.05.2020

Аваков має довести до кінця справу Шеремета - Зеленський

2 хв читати

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков має довести до кінця розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, заявляє президент України Володимир Зеленський.

"Його (Авакова - ІФ) відповідальність - справа Шеремета. Будь ласка, він розпочав цю справу, він має довести її до кінця", - сказав Зеленський у середу під час прес-конференції.

За словами президента, Аваков має зробити все, щоб ті, хто причетний до вбивства Шеремета, понесли відповідальність.

"Арсен Борисович Аваков не є моїм кумом, моїм близьким другом. Навпаки, у нього є близькі друзі, з якими я точно не дружу. Потужний він міністр? Так. Складна у нас наразі ситуація? Гадаю, так", - додав глава держави.

"Що стосується справи Шеремета. Вона (кримінальна справа - ІФ) складніша, ми це з вами розуміємо. Чи однозначна вона - я теж не знаю", - сказав Зеленський.

"Мене запросили - я прийшов (на прес-конференцію з розслідування вбивства Шеремета - ІФ). Я хочу бути запрошеним на всі гучні справи (...) де чекатимуть на мою підтримку, я приходитиму" - сказав президент, пояснюючи свою присутність на прес-конференції, на якій було озвучено інформацію про затримання підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Він зазначив, що якщо слідство і суд доведуть, що ті люди, яких наразі підозрюють, невинні, "то нестимуть відповідальність ті люди, які довели цю справу до суду і обвинуватили невинних людей".

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА