09:45 21.05.2020

Київ заявив, що коментар МЗС РФ ставить під сумнів налаштованість російської сторони до дипломатичного врегулювання конфлікту на Донбасі

2 хв читати
Київ заявив, що коментар МЗС РФ ставить під сумнів налаштованість російської сторони до дипломатичного врегулювання конфлікту на Донбасі

Коментар департаменту інформації та преси МЗС РФ щодо річниці вступу на посаду президента України Володимира Зеленського ставить під сумнів налаштованість російської сторони до дипломатичного врегулювання конфлікту на сході України, заявило Міністерство закордонних справ України

"Коментар департаменту інформації та преси МЗС РФ щодо річниці вступу на посаду президента України Володимира Зеленського є черговою спробою Росії втрутитися у внутрішні справи України, нав’язати спотворені інтерпретації реальності, розколоти українське суспільство і відволікти увагу від питання власної міжнародно-правової відповідальності за агресію проти України" , - йдеться в заяві, розміщеній на офіційному сайті МЗС України в середу ввечері.

Як зазначається, "така позиція не містить навіть натяку на конструктив і ставить під сумнів налаштованість російської сторони до дипломатичного врегулювання".

У МЗС РФ Україну звинувачують у здійсненні русофобської державної політики, нагнітанні напруженості у відносинах із Росією.

"Факти свідчать про те, що справжньою причиною, яка руйнує співпрацю між двома державами, є триваюча російська збройна агресія проти України, окупація Росією українських територій та незаконне утримання нею українських громадян", - наголосили в МЗС України.

В українському зовнішньополітичному відомстві закликали РФ перейти до зміни пропагандистської риторики та конструктивної взаємодії.

"Очікуємо на зміну Росією пропагандистської риторики та перехід до конструктивної взаємодії з метою деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей і Криму", - підсумували в МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА