11:35 21.05.2020

Кабмін затвердив плани формування територій ОТГ у Дніпропетровській, Київській, Сумській та Рівненській областях

1 хв читати
Кабмін затвердив плани формування територій ОТГ у Дніпропетровській, Київській, Сумській та Рівненській областях

Кабінет Міністрів України затвердив перспективні плани формування територій об'єднаних територіальних громад (ОТГ) Дніпропетровської, Київської, Сумської та Рівненської областей.

Згідно з ухваленим рішенням, у Дніпропетровській області передбачено 85 спроможних (об'єднаних) територіальних громад, у Київській - 69, у Сумській - 51 і у Рівненській - 64. Плани охоплюють 100% території області.

Як повідомлялося, Кабмін уже затвердив перспективні плани формування територій громад Житомирської, Миколаївської, Харківської, Івано-Франківської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Луганської, Вінницької, Чернівецької, Донецької, Черкаської, Волинської, Кіровоградської, Полтавської, Чернігівської та Закарпатської областей.

Всеукраїнська асоціація ОТГ виступає за збереження 127 наявних ОТГ у процесі остаточного затвердження планів формування громад областей.

Українська асоціація районних та обласних рад (УАРОР) закликає центральну владу врегулювати можливі порушення під час проведення реформи децентралізації, зокрема при укрупненні районів і ліквідації райрад.

Крім того, уповноважений президента України із земельних питань Роман Лещенко заявляв, що передбачається дуже серйозний скандал щодо питання перспективних планів об'єднаних територіальних громад, і він вважає, що цей процес буде пролонговано. Пізніше, він висловив іншу думку, заявивши, що реформа децентралізації в Україні йде до логічного завершення, і впевнений, що її вдасться завершити найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА