15:51 21.05.2020

Кулеба разом із послами країн Європи відправив до 936 ОТГ партію засобів для боротьби з COVID-19

2 хв читати
Кулеба разом із послами країн Європи відправив до 936 ОТГ партію засобів для боротьби з COVID-19

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та посли країн Європейського Союзу перевірили підготовку до передання до 936 об'єднаних територіальних громад (ОТГ) партії медичних засобів для протидії поширенню COVID-19, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Разом із міністром вантаж медзасобів оглянули голова Представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікас, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, посол Естонії в Україні Каімо Кууск, посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький і перший секретар посольства Швеції в Україні Луїз Морсінг.

Партію медичних засобів, до якої увійшли захисні рукавички, маски, окуляри, безконтактні термометри, респіратори і дезінфікувальні засоби, придбали в рамках програми підтримки реформи децентралізації U-LEAD with Europe Євросоюз і п'ять країн-членів ЄС - Німеччина, Швеція, Данія, Польща та Естонія за участю українського відділення міжнародного благодійного фонду "Карітас".

"Понад 9 млн громадян України нині мешкають в об’єднаних територіальних громадах. Європейські партнери не лише активно підтримували і підтримують українську реформу децентралізації, яка підвищила рівень життя мільйонів українців. Вони також демонструють готовність підставити плече у складні часи коронавірусної кризи. Ця підтримка не лише посилить спроможність громад протистояти вірусу, але й надалі зміцнить зв’язки між Україною та ЄС", - наголосив Кулеба.

Він також висловив подяку за підтримку Євросоюзу і країн-членів.

Посол Євросоюзу в Україні, в свою чергу, наголосив на важливості зміцнення ОТГ у боротьбі з пандемією коронавірусу.

"Здорові громади це основа сильної України. Я пишаюся тим, що ЄС та U-Lead здатні підтримати українські громади у селах та невеликих містах у боротьбі з коронавірусом", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА