16:24 21.05.2020

Венедіктова обговорила з представниками бізнес-асоціацій питання втручання правоохоронців у діяльність бізнесу - Саакашвілі

2 хв читати
Венедіктова обговорила з представниками бізнес-асоціацій питання втручання правоохоронців у діяльність бізнесу - Саакашвілі

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова провела зустріч із представниками бізнес-асоціацій, на якій обговорила питання незаконного втручання в діяльність бізнесу з боку правоохоронних органів, повідомив голова Виконавчого комітету Національної ради реформ при президенті України Міхеіл Саакашвілі.

"Уперше за історію прокуратури України генеральний прокурор зустрівся за круглим столом із представниками провідних бізнес-асоціацій, під час якого протягом двох годин йшла дуже предметна та іноді жорстка розмова про незаконне втручання з боку правоохоронних органів у діяльність бізнесу. На зустрічі також були члени парламенту", - написав Саакашвілі у Facebook у четвер.

Голова Виконкому Нацради реформ назвав цю ініціативу "дуже позитивною" і зазначив, що "Венедіктова абсолютно відкрита до такого діалогу".

За його словами, зустріч була спільною ініціативою Національної ради реформ та Офісу генерального прокуратура, і, на його думку, поклала початок дуже плідній співпраці.

"Ми домовилися про створення департаменту із захисту інвестицій, а також про те, що раз на два тижні будуть проводитися зустрічі робочої групи, які покладуть край незаконному втручанню СБУ, прокуратури, податкової міліції та інших в економіку. Що нарешті дозволить бізнесу займатися своєю справою, рятувати себе, рятувати економіку і рятувати країну", - резюмував Саакашвілі.

У свою чергу, як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, учасники зустрічі обговорили шляхи зменшення тиску на бізнес, підвищення його довіри до правоохоронних органів і зниження рівня корупції для поліпшення інвестиційного клімату в державі.

"У нашому функціоналі, перш за все, охорона інтересів і прав громадянина, охорона інтересів держави. І на цьому Офіс генерального прокурора буде стояти завжди. Інтереси громадянина і держави - це економічна безпека, це економічна база, це можливість нормального розвитку. Без інвестиційного клімату держава розвиватися не може. Прокуратура координуватиме правоохоронні органи, щоб їхні дії були виключно у законній площині і не підривали довіри інвесторів до нашої країни", - наводить слова Венедіктової прес-служба її офісу.

Генпрокурор повідомила про заплановані реформи та зміни в Офісі генерального прокурора і поділилася баченням захисту бізнесу від тиску правоохоронних органів. Також вона наголосила на важливості налагодження комунікації між бізнесом та Офісом генпрокурора.

"Для реальних змін у цьому напрямі потрібна щоденна робота. Тому ми зараз розглянемо можливість створення в Офісі генпрокурора управління із захисту інвестицій", - додала Венедіктова.

Генпрокурор також ініціювала додаткову зустріч із представниками Національної ради реформ, уряду і законодавцями щодо створення дорожньої карти з повернення активів у державу. Зокрема, для розробки чіткого і швидкого правового механізму цього процесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА