20:11 21.05.2020

Трамп підтвердив, що США вийдуть з Договору про відкрите небо

2 хв читати
Трамп підтвердив, що США вийдуть з Договору про відкрите небо

Президент США Дональд Трамп у четвер підтвердив, що Вашингтон вийде з Договору про відкрите небо, повідомляють американські ЗМІ.

За їх повідомленнями, під час спілкування з журналістами у Білого дому Трамп також заявив, що у нього "хороші стосунки" з Росією, але Москва не виконує свої зобов'язання за цим договором.

У цьому ж контексті американський лідер наголосив, що "є дуже високі шанси, що ми укладемо нову угоду".

На його думку, Росія "сама прийде і висловить бажання укласти угоду".

Раніше в четвер газета The New York Times повідомила з посиланням на джерела, що Вашингтон має намір повідомити в п'ятницю Москву про рішення США вийти з Договору про відкрите небо. Зі свого боку агентство Associated Press зазначало, що адміністрація президента США Дональда Трампа вже оповістила іноземних партнерів про цей крок.

Договір про відкрите небо (The Treaty on Open Skies) був підписаний 24 березня 1992 року в Гельсінкі представниками 23 держав-членів Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ). Росія ратифікувала договір 26 травня 2001 року, нині його учасниками є 34 держави. Вони можуть робити обльоти територій один одного з метою контролю військової діяльності.

Договір є безстроковим. Будь-яка держава-учасниця має право вийти з нього. Держава-учасниця, яка має намір вийти з договору, повідомляє про своє рішення не пізніше ніж за шість місяців до дати свого передбачуваного виходу. Депозитарії (Канада і Угорщина) негайно інформують усі інші Держави-учасниці про таке повідомлення.

У разі, якщо будь-яка держава-учасниця повідомляє про рішення вийти з договору, депозитарії не раніше ніж за 30 днів і не пізніше ніж за 60 днів після отримання ними такого повідомлення скликають конференцію держав-учасниць з метою розгляду наслідків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА