17:37 25.05.2020

МЗС Грузії не назвало терміни повернення посла до Києва, подальші кроки залежать від дій України

2 хв читати
МЗС Грузії не назвало терміни повернення посла до Києва, подальші кроки залежать від дій України

У Міністерстві закордонних справ Грузії у понеділок відбулася перша робоча зустріч із грузинським послом у Києві Теймуразом Шарашенідзе, відкликаним до Тбілісі для консультацій після призначення колишнього грузинського президента Міхеіла Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету Національної ради реформ при президенті України.

Як повідомили у МЗС Грузії, на зустрічі з послом обговорювалися питання, що стосуються грузинсько-українських двосторонніх відносин і перспектив їх розвитку з урахуванням наявних реалій.

"Ще раз роз'яснимо, що відкликання посла для консультацій є прийнятим у дипломатичній практиці кроком. Грузинська сторона ухвалила це рішення через призначення керівництвом України засудженої в Грузії особи на публічну посаду, що, за оцінкою грузинської сторони, не відповідає духу співпраці між двома країнами", - йдеться в повідомленні МЗС, оприлюдненому в понеділок.

Відкликання посла для консультацій до Тбілісі не передбачає розриву дипломатичних відносин і також не планується перегляд стратегічного партнерства між двома країнами.

"Звісно, ми стежитимемо за розвитком процесів в Україні, які кроки зробить українська владу в сторону нормалізації відносин із Грузією. З урахуванням цього буде ухвалено рішення щодо дати повернення посла в Україну", - заявили в грузинському зовнішньополітичному відомстві.

Минулої п’ятниці повідомлялося, що посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе, викликаний із Києва до Тбілісі, 25 травня вийде з обов'язкового 14-денного карантину і зустрінеться з главою грузинського МЗС Давидом Залкаліані.

"Ми пройдемо з послом усі деталі питань пов'язаних із відносинами з Україною та обговоримо плани майбутньої співпраці. Незважаючи на серйозну проблему, ми продовжуємо стратегічне партнерство з Україною", - сказав Залкаліані на брифінгу в п'ятницю.

При цьому він зазначив, що необхідний "серйозний аналіз того, як мають продовжитися двосторонні відносини".

8 травня міністр заявив, що Грузія відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням колишнього грузинського президента Міхеіла Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ при президенті України.

У Грузії назвали нове призначення Саакашвілі неприйнятним. Екс-президент на батьківщині заочно засуджений і перебуває в розшуку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА