20:09 26.05.2020

Семеро послів США в Україні виступили зі спільною заявою на підтримку стратегічної співпраці між країнами

2 хв читати
Семеро послів США в Україні виступили зі спільною заявою на підтримку стратегічної співпраці між країнами

Семеро послів США в Україні підписали спільне звернення на підтримку українсько-американської співпраці. Його оприлюднила прес-служба Атлантичної ради.

У своєму зверненні посли зазначили, що за останні 30 років США та Україна змогли створити масштабні й міцні стосунки, які служать інтересам обох країн.

"Успіх України як незалежної, стабільної, демократичної держави з сильною ринковою економікою, укоріненою в європейські інститути, відповідає інтересам Сполучених Штатів, які полягають у зміцненні стабільності та безпеки в Європі", - наголошується в заяві.

Посли зазначили, що двосторонні відносини з Україною мають широку двопартійну підтримку в США, і в Конгресі, і на рівні президентів і від Республіканської, і від Демократичної партії.

"Роками ми працювали на створення і зміцнення американсько-українського стратегічного партнерства, проголошеного в 1996 році. Саме тому нас вражають спроби втягнути Україну у внутрішні політичні процеси в Америці в контексті майбутніх виборів президента Сполучених Штатів у 2020 році. Ці наміри мають лукавий і токсичний сенс, який не ґрунтується на реаліях американсько-українських відносин, натомість має на меті ослабити співпрацю між Сполученими Штатами та Україною і внести розкол між нашими країнами. Це не служить інтересам жодної з наших країн", - зазначається у зверненні.

"Суворо засуджуємо такі дії, якими хочуть розділити наші країни, й закликаємо офіційних осіб в обох державах разом запобігти крокам, які лише завдадуть шкоди нашим двостороннім відносинам і віддалять наші країни одна від одної", - зазначають посли США в Україні.

Заяву було зроблено у відповідь на спільну заяву українських політиків, дипломатів, громадських активістів і експертів на захист стратегічного партнерства між країнами, ініційовану Київським безпековим форумом. Її підписали перший посол США в Україні Роман Попадюк, третій посол США в Україні Стівен Пайфер, четвертий посол США в Україні Карлос Паскуаль, п'ятий посол США в Україні Джон Гербст, шостий посол США в Україні Вільям Тейлор, сьомий посол США в Україні Джон Теффт і дев'ятий посол США в Україні Марі Йованович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА