13:58 28.05.2020

Економічних рішень для виходу з карантину на сьогодні поки що напрацьовано недостатньо - Зеленський

2 хв читати
Економічних рішень для виходу з карантину на сьогодні поки що напрацьовано недостатньо - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що на сьогодні в Україні напрацьовано недостатньо економічних рішень для виходу з епідемії коронавірусу.

"Нині така стадія виходу з епідемії COVID-19, з карантину, коли люди очікують розуміння та підтримки від держави. Україні потрібно більше економічних рішень під час виходу з епідемії. Зважаючи на те, що відбувається у світі, нам треба якнайшвидше створити нові економічні програми допомоги", - наголосив він на традиційній нараді з протидії поширенню коронавірусу, повідомляє прес-служба глави держави.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд готує програми виходу з економічної кризи після епідемії. Зокрема, йдеться про рефінансування бізнесу, допомогу із безробіття. Глава уряду також пообіцяв наступного тижня представити інші економічні програми.

Шмигаль також повідомив, що уряд підраховує втрати від наслідків епідемії коронавірусу.

Прем'єр додав, що, незважаючи на чутки, комунальні платежі в Україні не зростатимуть. Також він зазначив, що вже майже тиждень держава перебуває на так званому плато: щоденна кількість тих, хто одужав від коронавірусу, дорівнює кількості інфікованих.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що людям треба роз'яснювати: безпека під час виходу з карантину залишається пріоритетом. Адже, за його словами, у деяких країнах, де швидко послаблюють обмеження, виникають нові сильні спалахи інфекції.

Додатково міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що працює з міжнародними експертами над удосконаленням другого етапу медичної реформи для розробки достатнього фінансування лікарень і медиків у період виходу з кризи, а з наступного року - переходу на нову, покращену систему медицини, яка забезпечить роботу медзакладів і фахівців.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив про направлення 18 тонн гуманітарного вантажу від Міжнародного комітету Червоного Хреста на непідконтрольну частину території Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА