16:11 28.05.2020

"Слузі народу" варто скоріше визначитися з єдиним кандидатом у мери Києва, вважає політолог

3 хв читати
"Слузі народу" варто скоріше визначитися з єдиним кандидатом у мери Києва, вважає політолог

Партії "Слуга народу" варто скоріше визначитися з консолідованим кандидатом на виборах мера Києва, і тоді у нього можуть бути шанси скласти конкуренцію чинному меру української столиці Віталію Кличку, вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Коментуючи на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" результати опитування Центру "Соціальний моніторинг" 23-25 травня, згідно з яким найближчої неділі на виборах мера Києва за Віталія Кличка проголосували б 42,5% киян, які визначилися з вибором, а 26,5% могли б підтримати кандидата від "Слуги народу", Фесенко сказав: "Для боротьби за вихід у другий тур, я гадаю, цього буде цілком достатньо. Але мені здається, що партії "Слуга народу" необхідно вже найближчим часом визначитися зі своєю кандидатурою. Щоб це була консолідована кандидатура, яку можна було б розкручувати, просувати, і тоді це справді може бути конкурент для Віталія Кличка".

Він зазначив, що згідно з даними опитування, у Києві приблизно порівну прихильників і противників Кличка, а це означає, що у другому турі для нинішнього мера можуть бути ризики, тому що є значна частина киян, критично налаштованих до нього. "Це тривожний дзвіночок для нього і, відповідно, певний шанс для його конкурентів", - вважає політолог.

При цьому нинішнє друге місце у рейтингу кандидатів підприємця і телеведучого Андрія Пальчевського експерт вважає поки що тимчасовою ситуацією. "Він найбільш впізнавана, медійно розкручена фігура. А, крім Віталія Кличка, ніхто ще не починав жодної активності щодо Києва, і в цьому інформаційно-політичному вакуумі Пальчевський поки що виглядає альтернативою Кличку", - пояснив він.

Фесенко зазначив, що найбільш рейтингового на сьогодні з можливих кандидатів від "Слуги народу", народного депутата Олександра Ткаченка знають майже 2/3 киян, але ставлення до нього поки що неоднозначне. "Тому якщо Ткаченко хоче себе презентувати як кандидата в мери, то йому потрібна активна присутність саме як кандидата на вибори", - сказав він.

Він зазначив, що заступника голови фракції "Слуги народу" Миколу Тищенка не знають лише 17% опитаних, але при цьому до нього досить критичне ставлення. Решта ж теоретично можливі кандидати взагалі мало впізнавані серед жителів столиці.

"Наразі для будь-якого кандидата від "Слуги народу", якого можуть висувати, необхідна впізнаваність, ототожнення з партією та консолідована підтримка партії, і, можливо, президента. Тоді це може дати шанси для боротьби з Віталієм Кличком, і щоб поборотися за вихід у другий тур", - наголосив Фесенко.

Згідно з даними опитування, серед тих киян, хто допускає можливість голосувати за кандидата від "Слуги народу", 12,8% вважають найкращим кандидатом від партії влади Олександра Ткаченка, 10,6% - Миколу Тищенка, 2,3% - Олександра Качуру, 1,4% - Олену Шуляк, 0,5% - Андрія Холодова. 2,8% висловилися за іншого кандидата, 59,2% не змогли відповісти, 10,5% ні за кого, проти всіх запропонованих кандидатів.

Серед усіх опитаних 5,6% вважають найкращим кандидатом у мери Києва від "Слуги народу" Ткаченка, 3,7% - Тищенка, 1,6% - Качуру, по 0,7% - Шуляк та Холодова. 1,2% - іншого кандидата, 57,7% не змогли відповісти, 28,8% ні за кого, проти всіх запропонованих кандидатів.

Опитування проводилося 23-25 травня. Було опитано 800 респондентів шляхом телефонного інтерв'ю. Стандартне відхилення в результатах становить 2,2-3,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА