15:07 29.05.2020

Зеленський повинен не переслідувати Порошенка, а з'ясувати, звідки в Деркача записи розмов на президентському рівні - третій посол США в Україні Пайфер

2 хв читати
Зеленський повинен не переслідувати Порошенка, а з'ясувати, звідки в Деркача записи розмов на президентському рівні - третій посол США в Україні Пайфер

Президент України Володимир Зеленський має насамперед з'ясувати, звідки в народного депутата Андрія Деркача записи розмов на президентському рівні, а не переслідувати п'ятого президента України, лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка, вважає третій посол США в Україні Стівен Пайфер.

"Я не вважаю, що це хороша ідея - ініціювати розслідування проти Порошенка. Немає нічого хорошого, коли новообраний президент переслідує своїх попередників. Хіба що на це має бути дуже важлива причина, але тут ми її не бачимо", - заявив Пайфер в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

"Водночас є питання, яке справді потребує законного розслідування, а саме - звідки пан Деркач отримав ці плівки. Я на 99% упевнений, що вони потрапили в Україну не з американської сторони. У США не заведено записувати телефонні розмови на президентському рівні. До такого рішення дійшли після президентства Ніксона, який записував абсолютно все, що спричинило чимало скандалів. Відтоді ми таких записів не робимо", - додав він.

Пайфер припустив, що записи Деркачу надав хтось з української сторони або третя сторона, яка прослуховує розмови.

"Можливо, їх записали росіяни. Врешті-решт пан Деркач має проросійські симпатії, навіть закінчив вищу школу КДБ у Росії. Не треба відкидати російський інтерес у цьому питанні, тому що саме Москві треба загострювати відносини між Україною і США. Це питання справді варто розслідувати", - наголосив екс-посол.

Як повідомлялося, 19 травня, Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив віце-президента США Джозефа Байдена на Порошенка.

20 травня Офіс генпрокурора повідомив, що вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію за статтею про державну зраду та зловживання владою або службовим становищем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА