16:23 29.05.2020

Підстав для скасування санкцій проти РФ немає, і ніхто з ключових партнерів не говорить про їх послаблення - Макеєв

2 хв читати
Підстав для скасування санкцій проти РФ немає, і ніхто з ключових партнерів не говорить про їх послаблення - Макеєв

РФ не зробила ніяких дій, яких вимагали від неї міжнародні партнери України після окупації Криму й Донбасу, а також озброєної агресії проти України, тому підстав для скасування санкцій проти РФ немає, заявив спеціальний представник міністра закордонних справ України з питань санкційної політики Олексій Макеєв.

"ЄС, наші північноамериканські партнери абсолютно усвідомлюють, що після впровадження санкцій проти Росії за збройну агресію проти України, після окупації Криму й Донбасу Росія не зробила нічого з того, чого чекали наші партнери, й тому підстав для скасування санкцій немає. Про це, до речі, кілька днів тому абсолютно чітко заявила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, і такі настрої в наших ключових державах - міжнародних партнерах", - сказав Макеєв в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він запевнив, що послаблення санкцій можливе тільки тоді, коли РФ припинить ту діяльність, яка спричинила впровадження проти неї санкцій, і саме відвертий діалог із партнерами й навіть із тими, які сумніваються щодо санкцій проти РФ, буде його завданням і завданням усіх українських дипломатів у країнах світу.

Також спецпредставник зазначив, що працюватиме над досягненням сумісності санкційних рішень України та її міжнародних партнерів, зокрема ЄС.

"З огляду на те, що Угода про асоціацію з ЄС передбачає поступову конвергенцію, тобто зближення зовнішньої політики України та зовнішньої політики ЄС, ми прагнутимемо знайти такі механізми, які дозволяли б Україні перебрати ті рішення, які приймаються в ЄС, та імплементувати їх в українське законодавство. Закон України про санкції прямо передбачає, що рішення Ради ЄС є основою для впровадження санкцій, тому - так, ми далі працюватимемо з нашими партнерами, щоб досягти цієї конвергенції, сумісності зовнішньої політики та санкційних рішень", - наголосив він.

Крім того, Макеєв додав, що важливим елементом взаємодії з партнерами буде також упровадження санкцій проти осіб, пов'язаних із системними порушеннями прав людини, особливо на окупованих територіях: в окупованому Криму й на окупованому Росією Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА