17:18 29.05.2020

Угорщина не хоче підтримувати блокування України в НАТО, наша мета - досягти домовленостей - Сіярто

2 хв читати
Угорщина не хоче підтримувати блокування України в НАТО, наша мета - досягти домовленостей - Сіярто

Угорщина хоче закрити всі дискусії, пов'язані з українськими законами про освіту і про мову, а також досягти такого рішення, яке буде прийнятним і для угорців у Закарпатті, повідомив міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

"Дуже важливо, щоб ми тримали відкритими всі канали діалогу. Це безперечно. Всі домовленості, яких було досягнуто, виконуватимуться. Ми бажаємо закрити всі дискусії, пов'язані з законами про освіту та про мову, й ми бажаємо досягти такого рішення, яке буде прийнятним і для угорців у Закарпатті", - сказав він під час прес-конференції у Будапешті у п'ятницю після зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Сіярто наголосив, що Угорщина не хоче підтримувати блокування України в НАТО. "Наша мета - досягти домовленостей", - сказав він.

"Ми дуже очікуємо тієї можливості, коли угорці Закарпаття скажуть у зв'язку з питанням освіти та у зв'язку з законодавством про використання народної мови, що це все буде в порядку. Тоді ми вже не блокуватимемо те, що блокуємо у зв'язку з НАТО. Ми ще не досягли цього етапу, але сьогодні ми отримали пропозицію, проект рішення, щоб ми затвердили спільну декларацію, яка покаже нам шлях майбутньої співпраці", - пояснив міністр.

За його словами, він і Кулеба домовилися, що в червні всі міжурядові комісії країн - економічна, з захисту нацменшин і комісія з питань освіти - працюватимуть і розроблять рішення, які зможуть прийняти угорці Закарпаття і які задовольняли б вимоги, важливі для українського уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА