19:51 31.05.2020

Кучма про запуск американського корабля Crew Dragon компанії SpaceX: Українська влада повинна діяти так само для досягнення успіху

2 хв читати
Кучма про запуск американського корабля Crew Dragon компанії SpaceX: Українська влада повинна діяти так само для досягнення успіху

Українська влада для досягнення успіху повинна діяти за прикладом американської компанії SpaceX Ілона Маска, вважає представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма, повідомила його прес-секретар Дарка Олефір.

"Маск зробив те, на що не здатні більшість держав світу. Скажу більше: Маск - один-єдиний Маск - переміг Росію. Він фактично посунув Москву з її місця на світовому ринку. Він вирішив, чого хоче, і наполегливо робив усе, що для цього потрібно. Так повинна робити і наша влада, якщо хоче домогтися успіху в будь-якому місці - зокрема, і в сфері космосу", - цитує Олефір слова Кучми на своїй сторінці в Фейсбуці.

За словами другого президента, "ця сфера буде все більш важливою, вона стає фокусом всіх інноваційних розробок, лакмусовим папірцем того, чи готова та чи інша країна приєднатися до клубу лідерів нового світу".

"Україна має всі шанси і можливості для цього. Сучасні технології, наукова школа, висококласні кадри, зрештою - багата історична традиція. Але з таким ставленням до галузі, час працює не на нашу користь. У роки мого президентства Україна довела, що вона не тільки потребує допомоги з-за кордону, а й сама може знадобитися в іншому світі. Десятки країн користувалися послугами наших космічних носіїв. Україна була серед світових лідерів", - зазначив Кучма.

Він переконаний, що цей статус (бути серед світових лідерів - ІФ) можливо повернути.

"Чи можливо сьогодні повернути цей статус? Сподіваюся, що так. І достеменно знаю: якщо ми не збережемо космічну галузь, це не означатиме тільки змінити славне минуле. Це означає і втратити пропуск у майбутнє", - додав Кучма.

Як повідомлялося, новий американський пілотований космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX у суботу після відділення від другого ступеня ракети-носія Falcon 9 успішно вийшов на орбіту.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА