13:45 01.06.2020

Єрмак: Понад 400 тис. дітей на Донбасі щодня прокидаються під загрозою потрапити під обстріл або підірватися на міні

2 хв читати
Єрмак: Понад 400 тис. дітей на Донбасі щодня прокидаються під загрозою потрапити під обстріл або підірватися на міні

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак зазначає, що понад 400 тис. дітей на Донбасі щодня прокидаються під загрозою потрапити під обстріл або підірватися на міні, тому в Україні має настати мир, і українська влада постійно вимагає на різних рівнях припинення обстрілів, прискорення розведення військ і розмінування.

"Ціле покоління українських дітей на Донбасі росте під вибухи снарядів. Більше ніж 400 тисяч дітей щодня прокидаються під загрозою потрапити під обстріли або підірватися на міні. За нашими даними, лише з початку цього року постраждали від обстрілів десятеро дітей. Саме тому ми прагнемо, аби на українській землі настав мир. Постійно вимагаємо припинення обстрілів, прискорення розведення військ та розмінування. Хоча добре розуміємо, що це залежить не лише від нас", - написав він у понеділок на своїй сторінці у Facebook з нагоди Дня захисту дітей.

Єрмак наголосив, що не менш важливим завданням влади є допомога бідним сім'ям: "Діти найбільше страждають від світової економічної кризи, яка розпочалася із поширенням пандемії та запровадженням карантину. За розрахунками Дитячого фонду ООН, в Україні майже кожна друга сім’я з дітьми потрапить у важке фінансове становище".

Глава Офісу президента також наголосив на важливості питань освіти та охорони дитячого здоров'я: "Карантин погіршив доступ дітей до навчання. Особливо це стосується тих сімей, які не мають доступу до Інтернету. Епідемія та помилки медичної реформи погіршили доступ дітей до медичних послуг. Це відповідальність кожного з нас – від уряду до конкретних чиновників, учителів, лікарів і, звісно, батьків".

"А найбільше діти потребують, аби їх любили. Перефразую відомий вислів: лише діти, яких люблять, стануть дорослими, які спроможні любити", - зазначив Єрмак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА