08:12 02.06.2020

Кулеба планує обговорити з Маасом окупацію Криму та захист кримських в'язнів Кремля

2 хв читати
Кулеба планує обговорити з Маасом окупацію Криму та захист кримських в'язнів Кремля

Під час візиту до Берліна у вівторок, 2 червня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба планує обговорити з німецьким колегою питання окупації Криму Росією і захисту кримських в'язнів Кремля.

"Хоча магістральна тема завтрашніх переговорів - це ситуація на Донбасі. Але під час моєї зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом я також планую порушити питання Криму, безумовно, і захисту кримських в'язнів Кремля, яких незаконно утримують окупанти", - сказав Кулеба в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок.

Крім того, він зазначив, що українська делегація обговорюватиме з німецькими колегами, яким чином мотивувати РФ зайняти більш конструктивну позицію стосовно Мінських угод.

"Ми будемо обговорювати, насамперед, не те, що може статися зрештою з Мінськими угодами, якщо Росія все-таки не буде конструктивно до них підходити, а будемо обговорювати, яким чином все-таки мотивувати РФ зайняти більш конструктивну позицію", - зазначив він.

За словами міністра, Україна хоче проінформувати Німеччину не тільки про політичну складову, а й, перш за все, про складову з безпеки ситуації на Сході України.

"Ми всі маємо достатньо доказів того, до якої ескалації вдається РФ і її представники в окупованих районах Донецької і Луганської областей, і з перших рук, завдяки участі міністра оборони України в нашій делегації завтра, вони зможуть отримати максимально точну і достовірну інформацію", - пояснив Кулеба.

Також він підкреслив, що главою делегації під час візиту в Берлін буде він сам, і єдиною метою присутності інших його колег з уряду є надання максимально повної інформації німецьким партнерам. Також Кулеба запевнив, що всі учасники делегації будуть виступати зі спільних позицій.

"Фундаментально принципи і позиції, з яких ми будемо виступати, є єдиними для всіх", - розповів він.

Як повідомлялося, українська делегація у вівторок, 2 червня, здійснить робочий візит до Федеративної Республіки Німеччина для обговорення ситуації на Донбасі, ініціатив з деокупації Криму та результатів домовленостей "нормандського формату".

Як повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України, участь у візиті братимуть міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. До складу української делегації також увійдуть віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони України Андрій Таран, заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква та інші посадові особи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА