11:24 02.06.2020

Українська делегація стала першою, яку Німеччина прийняла після карантину

1 хв читати
Українська делегація стала першою, яку Німеччина прийняла після карантину

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував главі Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маасу та іншим представникам німецького уряду за активний підхід до України.

"Знаковий момент: українська делегація є першою іноземною делегацією, яку приймають у Німеччині після початку коронавірусного карантину", - написав Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

"Тут всі дисципліновано дотримуються соціальної дистанції, але це не завадить нам сьогодні поговорити віч-на-віч делегаціями - глава офісу президента Андрій Єрмак і його заступник Ігор Жовква, віцепрем’єр Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран володіють усією інформацією з перших рук щодо безпекової ситуації на Донбасі, в Криму та Чорному морі", - додав він.

Як повідомив Кулеба, на порядку денному візиту урядової делегації обговорення деокупації ОРДЛО та Криму, підтримка Німеччиною реформ в Україні, зокрема медичної, надання Україні статусу учасника Програми розширених можливостей НАТО та європейська інтеграція України під час головування Німеччини в Раді Євросоюзу в другій половині 2020 року.

Заплановано також обговорення історичного питання - визнання Бундестагом Голодомору як геноциду українського народу та зведення пам'ятника українцям, які загинули у Другій світовій війні, і питання торгівлі та інвестицій між країнами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА