11:12 04.06.2020

Україна ніколи не піде на будь-які особливі статуси окупованих територій за російським сценарієм - глава МЗС

2 хв читати
Україна ніколи не піде на будь-які особливі статуси окупованих територій за російським сценарієм - глава МЗС

 

Україна ніколи не піде на жодні особливі статуси окупованих територій за російським сценарієм, із правом вето на загальнонаціональні рішення та іншими вимогами, які підривають її суверенітет, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Україна з року в рік демонструє готовність йти на розумні компроміси у питанні особливостей місцевого самоврядування після повернення тимчасово окупованих територій до складу України, але ми ніколи не підемо на жодні особливі статуси за російським сценарієм, з правом вето на загальнонаціональні рішення та іншими вимогами, які підривають наш суверенітет", - написав міністр у Facebook у четвер, підбиваючи підсумки його візиту до Берліна.

За його словами, українська делегація в Берліні також чітко заявляла про те, що Україна не переходитиме червоних ліній свого суверенітету і територіальної цілісності.

"Ми не підемо на прямий діалог з окупаційними адміністраціями. Ми не підемо на вигадану Кремлем федералізацію. Ми не поступимося у питанні кордону, виводу російських військ, розформування окупаційних адміністрацій", - зауважив Кулеба.

Він також наголосив на важливості того, що міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив про те, що "основним пріоритетом є впровадження тривалого та верифікованого припинення вогню".

"Важливо, що це пролунало саме від мого німецького колеги Гайко Мааса. Тобто наші погляди на принцип "спершу безпека" збігаються", - написав глава МЗС.

Як повідомлялося, 2 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони України Андрій Таран, заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква та інші посадові особи разом відвідали Берлін для обговорення ситуації на Донбасі, ініціатив із деокупації Криму та результатів домовленостей "нормандського формату".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА