13:44 04.06.2020

МВС не має наміру приховувати фактів порушень із боку поліцейських і забезпечить негайну реакцію

2 хв читати
МВС не має наміру приховувати фактів порушень із боку поліцейських і забезпечить негайну реакцію

Міністерство внутрішніх справ і Національна поліція України не приховують фактів порушень прав людини правоохоронцями, а реагують відповідно до чинного законодавства, заявив глава МВС Арсен Аваков.

"Сьогодні одним із найрезонансніших є ганебний випадок в Кагарлицькому відділі поліції. Окремими політиками та у медіа, на жаль, проводяться паралелі з подіями у Врадіївці у 2013 році. За характером подія майже ідентична. Проте принциповим є цілком відмінна реакція з боку Національної поліції. "Врадіївку" намагалися приховати. Ми не приховували нічого. Двох негідників негайно затримали, а до міста події було викликано слідчу групу Державного бюро розслідувань", - заявив Аваков на координаційній нараді правоохоронних органів щодо припинення випадків злочинів із боку правоохоронних органів та випадків катувань, повідомляє прес-служба МВС.

Міністр нагадав, що Кагарлицький відділ поліції розформовано, 60 поліцейських виведено за штат. Можливість їх подальшої служби вирішуватиме кадрова комісія Національної поліції.

"На жаль, випадки катувань і нелюдського поводження існують у поліції будь-якої країни світу. Проте ознакою здоров’я системи є реагування на такі випадки, вжиття заходів для покарання винних за повною мірою закону. Міністерство внутрішніх справ активно підтримує політику абсолютного неприйняття порушень прав людини", - наголосив Аваков.

Він додав, що МВС співпрацює з міжнародними організаціями з питань запобігання катуванням, дотримання прав людини, а також з уповноваженим Верховної Ради з прав людини.

Як повідомлялося, 24 травня до поліції надійшло повідомлення про те, що до лікарні Кагарлика звернулася жінка, 1994 р. н., із повідомленням про побиття та зґвалтування. За її словами, до цих правопорушень причетні співробітники поліції. Першочергова перевірка повідомлення співробітниками департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли до відділу поліції для надання пояснень щодо крадіжок майна.

Співробітники органів внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох співробітників місцевого відділу поліції, нині вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Усю інформацію про інцидент передано до Державного бюро розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України

Представники Київського обласного управління поліції відряджені до м. Кагарлика, де здійснюватимуть керівництво місцевим відділом поліції, який був у повному складі відправлений на переатестацію після інциденту з побиттям і зґвалтуванням затриманої жінки, до чого виявилися причетні місцеві правоохоронці.

26 травня Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою поліцейським Кагарлицького відділення поліції Київської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА