13:01 05.06.2020

Після відновлення роботи візові центри і консульства Польщі прийняли 16 тис. заяв від українців про надання їм робочих віз - посол

2 хв читати
Після відновлення роботи візові центри і консульства Польщі прийняли 16 тис. заяв від українців про надання їм робочих віз - посол

Із моменту відновлення роботи наприкінці травня візові центри та консульства Польщі в Україні прийняли 16 тис. прохань від українців про надання їм робочих віз, повідомив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.

"Наведу останні дані, які я маю: з моменту відновлення роботи візових центрів і консульств ми прийняли 16 тис. прохань від українців про надання їм робочих віз. У середньому ми нині видаємо візу наступного дня, адже це дуже полегшений процес і пріоритетна справа", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Посол зазначив, що за час карантину з Польщі в Україну повернулися близько 5% українців, тоді як більшість залишилася в Польщі, а наприкінці травня було відновлено роботу польських консульських відділів і візових центрів в Україні.

"Ми ще наприкінці травня відновили роботу наших консульських відділів і візових центрів. Спочатку в кореспонденційному варіанті, безконтактно. Нині можна й особисто прийти в консульство, але, наголошу, лише щодо робочих віз - для роботи в аграрному секторі та як водій міжнародного транспорту. Було ухвалено рішення, що українцям, які залишилися в Польщі на час карантину й у яких закінчився термін дії візи, не потрібно повертатися в Україну, щоб продовжити дію документів, що дозволяють проживання в Польщі, це можна буде зробити після закінчення епідемії", - пояснив Ціхоцький.

Він також зазначив, що в Україні Польща має шість консульських професійних відділів: у Києві, Львові, Луцьку, Вінниці, Одесі та Харкові. Крім того, дипломат розповів про те, що у Польщі був рекорд в Євросоюзі з видачі віз для українців: 60% робочих віз, які ЄС видає у всьому світі, були польськими візами в Україні.

Ціхоцький також закликав українських громадян, які приїжджають працювати в Польщу, реєструватися в агентствах праці, купувати страховки та працювати легально.

"Звертайтеся до серйозних страховиків і до серйозних роботодавців. Адже якщо ви не зареєстровані, звісно, у роботодавця є привілеї, сильніша позиція, і є нечесні роботодавці, які цим користуються. Але взагалі сама статистика свідчить про те, що українці задоволені роботою в Польщі. Щороку збільшується кількість громадян України, які у нас працюють. Я розумію, що є індивідуальні погані історії, але загалом ситуація корисна і для нашої економіки, і для українських сімей, які залучаються до фінансових трансферів із Польщі, інших країн. Це взаємокорисно", - наголосив він.


Повний текст інтерв'ю з послом Ціхоцьким буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА