14:30 05.06.2020

Правоохоронці викрили схему привласнення держкоштів, виділених на будівництво амбулаторій у 6 областях України - Нацполіція

2 хв читати
Правоохоронці викрили схему привласнення держкоштів, виділених на будівництво амбулаторій у 6 областях України - Нацполіція

На території шести областей України правоохоронці здійснили санкціоновані обшуки у справі про привласнення посадовими особами одного з міністерств державних коштів, виділених на будівництва амбулаторій, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Під час моніторингу публічних закупівель із будівництва амбулаторій у сільській місцевості співробітники департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції звернули увагу на те, що переможцями тендерів ставали ті самі комерційні структури. За результатами конкурсних торгів між обласними адміністраціями і товариствами було укладено договір на загальну суму понад 382 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Так, відповідно до угод будівельні роботи мали проводитися на території Запорізької, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської та Черкаської областей. Для проведення цих робіт держава виділила місцевим бюджетам кошти у вигляді субвенцій.

Правоохоронці встановили, що до організації злочинної схеми з привласнення держкоштів причетні чиновники одного з міністерств, структурних підрозділів обласних державних адміністрацій та переможці публічних закупівель.

"З метою привласнення коштів до офіційних документів щодо кількості залучених спеціалістів, кількості та якості будівельних матеріалів вносилися недостовірні дані. Фактично всі роботи виконували жителі місцевих сіл, а під час будівельних робіт використовувалися неякісні, значно дешевші матеріали. Крім того, поліцейські з'ясували, що працівники міністерства заздалегідь розробили проекти будівництва амбулаторій у значно більшій кількості, які в подальшому були надані обласним адміністраціям", - наголосили в поліції.

Встановлено, що на підставі офіційних документів про виконання будівельних робіт на рахунки комерційних структур перераховувалися кошти. Різницю між вартістю фактично виконаних робіт та зазначених в офіційних документах розподіляли між усіма учасниками злочинної схеми.

Після проведення всіх необхідних слідчих дій вирішуватиметься питання про повідомлення зловмисникам про підозру.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА