13:48 05.06.2020

Польща розуміє, що переговори в "нормандському форматі" і ТКГ у Мінську - це лінія, де немає компромісів - посол Ціхоцький

2 хв читати
Польща розуміє, що переговори в "нормандському форматі" і ТКГ у Мінську - це лінія, де немає компромісів - посол Ціхоцький

 Для Польщі принциповими є суверенітет і територіальна цілісність України, і вона розуміє, що переговори в "нормандському форматі", переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську - це лінія, де немає компромісів, заявив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.

"Для нас принципова справа - це суверенітет і територіальна цілісність України. Ми розуміємо, що ці переговори в "нормандському форматі", переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську - це лінія, де немає компромісів", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Дипломат також наголосив, що Польща дуже зацікавлена новими ініціативами уряду президента Зеленського, інтенсифікацією цього діалогу і підвищенням політичного рівня делегації в Мінську.

"Ми розуміємо, що не все вдалося, але є нова динаміка, якої давно не було: були обміни полоненими, є зони розведення, є розмова про наступні зони розведення сил. Сьогодні (2 червня - ІФ) керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і міністр іноземних прав Дмитро Кулеба перебувають із візитом у Берліні, є динаміка в "нормандському форматі", з російської сторони змінився парламентер, і з української сторони після виборів, звісно, також", - додав він.

За словами Ціхоцького, Польща перебуває в постійному контакті з німецькими та французькими колегами.

"Тому що, як сусідній країні, нам не все одно, як цей конфлікт вирішиться і яка доля людей на Донбасі або в Криму. Нещодавно, в день роковин анексії Криму, у мене була зустріч із лідерами кримськотатарського народу. Зокрема, як непостійний член Ради Безпеки ООН у 2018-2019 рр., Польща постійно цю тему порушувала. Анексія Криму, нелегальні дії Росії мають бути засуджені та припинені. Але також на окупованій території є права людей, і потрібно з повагою ставитися до них. На жаль, Росія безвідповідально поводиться з людьми, які живуть на окупованій території", - повідомив посол.

Крім того, Ціхоцький звернув увагу на те, що Польща стежить за спробами організувати місцеві вибори в Україні, включно з окупованими територіями Луганської та Донецької областей, у жовтні, і для неї це також буде виклик, і дуже важливий момент як для країни-члена ОБСЄ.


Повний текст інтерв'ю з послом Ціхоцьким буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА