16:46 05.06.2020

Зеленський виступає за розробку загальнонаціонального плану з подолання проблем ветеранів і сімей загиблих військових

2 хв читати
Зеленський виступає за розробку загальнонаціонального плану з подолання проблем ветеранів і сімей загиблих військових

Завданнями Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України стане напрацювання плану роботи з подолання проблем ветеранів, а також законопроекту про діяльність приватних армій, зазначив президент України Володимир Зеленський на першому засіданні ради.

Як повідомляється на сайті глави української держави у п'ятницю, на засіданні також був присутній керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Нам потрібен глобальний план. Нормальна, жива стратегія. Щоб ми з вами побачили: щось ми зможемо вирішити постановою уряду, щось – законом; це – за підтримки президента, а це – з бізнесом", - сказав Зеленський.

За словами глави держави, Консультативна рада також може долучитися до напрацювання законопроекту про діяльність приватних військових компаній. "Є два проекти закону про приватну армію, які ще не зареєстровані в парламенті. В одному з них не передбачено жодних обмежень. Це законопроект про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно", - зазначив президент.

Зеленський зазначив, що першочергові законодавчі напрацювання ради варто запропонувати вже найближчим часом, щоб парламент встиг ухвалити їх до закриття нинішньої сесії.

Голова Консультативної ради Сергій Куніцин зазначив, що рада допомагатиме владі уникати дублювання і ухвалення незбалансованих рішень.

За словами Єрмака, Консультативна рада, що складається з семи підгруп, збиратиметься щотижня. Такий графік допоможе органу швидко напрацьовувати рішення. Перше робоче засідання має відбутися наступного тижня.

Зеленський створив Консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України своїм указом №209/2020 2 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА