19:15 10.06.2020

Зеленський телефоном попросив міністра економіки скасувати спецмито 18% на імпорт полімерних матеріалів

2 хв читати
Зеленський телефоном попросив міністра економіки скасувати спецмито 18% на імпорт полімерних матеріалів

Президент України Володимир Зеленський після скарг бізнесу на зустрічі у Чернігові зателефонував міністру економіки Ігорю Петрашку щодо необхідності скасування попереднього спецмита 18% на імпорт полімерних матеріалів, введеного з 8 червня цього року на термін 200 днів.

"Міністерство економіки узагальнило це питання - і це була помилка. Не треба узагальнювати. Треба скасовувати це мито. Вирішення цього питання зрозуміле, і ми це зробимо", - наводить слова глави держави його прес-служба в середу.

Представники легкої промисловості наголосили, що для їхньої галузі найважливіше - це збереження робочих місць. Але внутрішній ринок України, де обсяг споживання сягає щонайменше 170 млрд грн, на сьогодні заповнений контрабандою та секонд-хендом, а частка продукції вітчизняних виробників - 15-20%. Підприємці закликали владу при закупівлі засобів індивідуального захисту надати пріоритет українським виробникам, які переорієнтувалися на виготовлення цієї продукції через епідемію коронавірусу.

Президент України повідомив, що особисто контролює це питання і що ДП "Медичні закупівлі України" незабаром розпочне закупівлю засобів індивідуального захисту насамперед у українських виробників. Глава держави пояснив, що з початку епідемії коронавірусу через повну відсутність в українських лікарнях та аптеках засобів індивідуального захисту було ухвалено рішення закуповувати медичні товари за кордоном через спеціальний фонд. Але коли закупівлі медзасобів були передані в Міністерство охорони здоров’я, пріоритетом стали національні виробники.

"МОЗ поставили завдання №1: зустрітися з вітчизняними виробниками, які мали за цей час переорієнтуватися на своє виробництво, і працювати насамперед з нашими виробниками", - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, раніше проти введення спецмита, ініціатором якого виступив єдиний виробник такої продукції в Україні ТОВ "Карпатнафтохім", висловлювалися виробники пластикових труб, віконних систем, кабельної продукції. Вже після його введення з проханням переглянути рішення Міжвідомчої комісії з питань міжнародної торгівлі (МКМТ) до Мінекономіки звернулися Американська торговельна палата в Україні та Спілка українських підприємців. Асоціації також звернулися за підтримкою до Офісу президента України, прем'єр-міністра, Антимонопольного комітету України та Офісу простих рішень та результатів.

Тижнем раніше на зустрічі з бізнесом у Хмельницькій області Зеленський зателефонував голові правління Укрексімбанку і попросив вирішити проблеми з реструктуризацією кредитів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА