11:18 11.06.2020

Зеленський вважає Шмигаля "непоганим" прем'єром, Хорошковському пропонував очолити митницю, а Тігіпку - створити потужну робгрупу для допомоги Кабміну

2 хв читати
Зеленський вважає Шмигаля "непоганим" прем'єром, Хорошковському пропонував очолити митницю, а Тігіпку - створити потужну робгрупу для допомоги Кабміну

Президент України Володимир Зеленський вважає прем'єр-міністра Дениса Шмигаля "непоганим" главою Кабінету Міністрів України.

В інтерв'ю "Українській правді", відповідаючи на запитання, чи задоволений він Шмигалем, Зеленський сказав: "Так, він непоганий. Коли ми шукали прем’єр-міністра, ми запитували – де ми можемо взяти прем'єр-міністра? З діючих міністрів, з діючих губернаторів чи з бізнесу? Ось і все. Він був головою Івано-Франківської ОДА, він трішечки попрацював міністром регіонального розвитку, пам’ятаєте? Ми побачили – от реальна кандидатура є".

Зеленський зазначив, що не пропонував стати прем'єр-міністром бізнесменові Валерію Хорошковському, але була пропозиція йому очолити митну службу.

"Валерія Івановича Хорошковського я знаю багато років, він нам вказав реальні діри на митниці. Він сказав, що реально Нефьодов ніколи не зможе це зробити і час показав, що це правда. Я йому сказав: "Валерій Іванович, дивіться, ідіть на митницю, я можу це сказати уряду, запропонувати. Якщо ви берете на себе відповідальність, що ви збільшите – а він сказав, десь в два рази можна збільшити дохід в бюджет. Я йому сказав: "Ідіть, будь ласка". Він відмовився", - розповів президент.

Зеленський вважає, що Хорошковський очікував пропозиції про більш серйозну посаду. "Так, прем'єра він чекав. Ну, я йому не пропонував цю посаду", - зазначив він.

Президент розповів, що бізнесменові Сергію Тігіпку пропонували "сильну потужну робочу групу", щоб вона працювала разом з урядом.

"Відкритий офіс - робіть стратегію, що ви бачите, зі своїм досвідом, що в країні за багато років не будувалося – зараз ми вам даємо такі повноваження, як дорадчому органу. Вони сказали: ми вважаємо, що має бути стратегія швидких кроків, і має бути стратегія довга, до якої треба підключити McKіnsey і замовимо таку стратегію. Ми кажемо: "Ок, робіть це". Про це ми говорили з Тігіпком, це правда. Вони щось там пропонували уряду. Я не знаю, скільки тижнів вони працювали, але вони щось пропонували. Тобто ми зробили цю групу, вони створили там стратегію, вона повинна бути у Шмигаля", - розповів він.

При цьому Зеленський наголосив, що Тігіпко не міг стати прем'єром за законом про люстрацію, і сам розумів це. "Хоча завдяки своєму досвіду, я вважаю, міг би бути, або якусь посаду обіймати", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА