12:14 11.06.2020

На виборах до ВР "Слугу народу" готові підтримати 28% українців, "ОПЗЖ" - 17,7%, "Євросолідарність" - 16,2%, "Батьківщину" - 8% - соцопитування

2 хв читати
На виборах до ВР "Слугу народу" готові підтримати 28% українців, "ОПЗЖ" - 17,7%, "Євросолідарність" - 16,2%, "Батьківщину" - 8% - соцопитування

Партію "Слуга народу" на парламентських виборах, якби вони відбувалися наприкінці травня-початку червня 2020 року, готові підтримати 28% українців, серед тих, хто визначився з вибором, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 24 травня до 4 червня.

Згідно з даними соцопитування, якби вибори до Верховної Ради відбувалися наприкінці травня-початку червня, 28% українців, котрі визначилися з вибором, проголосували б за партію "Слуга народу", 17,7% - за партію "Опозиційна платформа - За життя"; 16,2% - за партію "Європейська солідарність"; 8% - за партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", 4,7% - за партію "Сила і честь"; 4,7% - за "Партію Шарія"; 4,5% - за Радикальну партію Олега Ляшка; 3,8% - за партію "Голос".

Зазначається, що 2,9% українців готові віддати свій голос на виборах за партію "Громадянська позиція", 2,6% - за партію "Українська стратегія Гройсмана"; 2,3% - за партію "Свобода"; 1,6% - за партію "Опозиційний блок", 1,4% - за партію "Самопоміч"; 0,7% - за партію "Національний корпус", за інші партії – лише 0,8%.

Серед усіх опитаних 17,1% проголосували б за партію "Слуга народу"; 10,8% - за партію "Опозиційна платформа - За життя"; 9,9% - за партію "Європейська солідарність"; 4,9% - за партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", 2,9% - за партію "Сила і честь"; 2,9% - за "Партію Шарія"; 2,8% - за Радикальну партію Олега Ляшка; 2,3% - за партію "Голос".

Також 1,8% проголосували б за партію "Громадянська позиція", 1,6% - за партію "Українська стратегія Гройсмана", 1,4% - за партію "Свобода", 1% - за партію "Опозиційний блок", 0,9% - за партію "Самопоміч", 0,5% - за партію "Національний корпус", за інші партії - 0,5%,

При цьому 3,3% опитаних викреслили б усі партії, зіпсували б бюлетень, 19,4% - не визначилися, за кого голосувати, 1,6% - відмовилися відповідати на запитання, 14,7% - сказали, що не голосуватимуть на виборах.

Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не входять території, тимчасово неконтрольовані владою України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 4000 інтерв'ю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА