12:40 11.06.2020

Підтримка українцями Зеленського в разі проведення президентських виборів знижується - опитування КМІС

2 хв читати
Підтримка українцями Зеленського в разі проведення президентських виборів знижується - опитування КМІС

Якби вибори президента України відбувалися наприкінці травня-початку червня, то 37,6% серед тих, хто визначився з вибором, проголосували б за нинішнього главу держави Володимира Зеленського.

При цьому, згідно з даними опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) із 24 травня до 4 червня і оприлюдненого 11 червня, за п'ятого президента України Петра Порошенка віддали б свої голоси 16,2% респондентів, а за співголову парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 13,2% опитаних.

За голову партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко проголосували б 8,7%, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - 6,8%, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 4,4%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка -4,4%, за народного депутата від "Голосу" Святослава Вакарчука - 3%, за лідера партії "Опозиційний блок" Олександра Вілкула - 2%, а за інших кандидатів - лише 3,6%.

Серед усіх опитаних 25,7% проголосували б за Зеленського, 11,1% - за Порошенка, 9% - за Бойка, 6% - за Тимошенко, 4,6% - за Смешка, 3% - за Гриценка, 3% - за Ляшка, 2,1% - за Вакарчука, 1,4% - за Вілкула, інших кандидатів - у середньому 2,5%.

При цьому 16,2% від усіх опитаних не визначилися з вибором, 11,3% - не голосували б, 2,6% викреслили б усі партії, зіпсували б бюлетень, 1,6% - відмовилися відповідати на запитання.

КМІС провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assistedtelephoneinterviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не входять території, тимчасово неконтрольовані владою України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 4000 інтерв'ю.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 1,7% для показників близьких до 50%, 1,5% - для показників близьких до 25%, 1% - для показників близьких до 10%, 0,8% - для показників близьких до 5%, 0,4% - для показників близьких до 1%.

Як повідомлялося, в аналогічному опитуванні КМІС, проведеному з 26 до 30 квітня 2020 року, за Зеленського проголосували б на президентських виборах 40,9% серед тих, хто визначився з вибором. За Порошенка готові були проголосувати 15,7% тих, що визначилися, за Смешка - 9,2%, за Бойка - 8,9%, за Тимошенко - 8,7%, за Медведчука - 6,4%, за Ляшка - 4%, за Вакарчука - 1,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА