13:03 11.06.2020

Вакарчук заявив, що складає депутатські повноваження

2 хв читати
Вакарчук заявив, що складає депутатські повноваження

Народний депутат і член політради партії "Голос" Святослав Вакарчук заявляє, що зареєстрував у парламенті заяву про складання із себе депутатських повноважень, однак не має наміру припиняти політичну діяльність.

"Я подав заяву про складання з себе депутатських повноважень. Її зареєстровано, і, я сподіваюся, найближчим часом буде розглянуто. Однак це рішення не означає, що я йду з політики або припиняю свою діяльність у партії "Голос". Ми є, були і будемо однією командою", - сказав він на брифінгу у четвер у Києві.

За словами Вакарчука, він частково виконав ту ціль, з якою прийшов у політику - привів до Верховної Ради нових, якісних людей. Фракція "Голос" з'явилася у Верховній Раді після виборів 21 липня 2019 року.

"Наступний етап моєї місії, щоб молоді люди ставали лідерами майбутнього. Тому в моїх планах великий освітній проект, про який я вам розповім пізніше", - додав політик.

У Верховній Раді, за словами Вакарчука, його замінить наступна за партсписком Аліна Свідерська.

Після офіційного припинення повноважень Вакарчука народним депутатам від "Голосу" стане 19-й номер партійного списку Аліна Свідерська.

Згідно з інформацією сайту Центральної виборчої комісії, 19-й номер партійного списку Свідерська є директором ТОВ "Айсе Хидро Юкрейн". На сьогодні у фракції "Голос" 20 депутатів (18 обрані до ВР за партійними списками і два мажоритарники).

Як випливає з відомостей Єдиного державного реєстру декларацій, Свідерська є дружиною екс-міністра оборони України Андрія Загороднюка (з 29 серпня 2019 року до 4 березня 2020 року).

Це вже не перше таке рішення у політичній кар'єрі Вакарчука. 30 вересня 2007 року він взяв участь у позачергових виборах до Верховної Ради України 15-м номером у списку блоку "Наша Україна - Народна самооборона". Був обраний народним депутатом у багатомандатному загальнодержавному окрузі. 23 листопада 2007 отримав депутатський мандат.

Був членом комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, а також членом низки груп із міжпарламентських зв'язків. 11 вересня 2008 року добровільно склав з себе депутатські повноваження. 16 грудня 2008 року Верховна Рада ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата України Святослава Вакарчука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА