12:45 12.06.2020

Реформа децентралізації проводиться для людей і громад, її треба грамотно завершувати, - Гройсман

2 хв читати
Реформа децентралізації проводиться для людей і громад, її треба грамотно завершувати, - Гройсман

Реформа децентралізації влади в Україні, яка втілює принцип зміцнення громад і місцевого самоврядування, вимагає грамотного завершення, адже йдеться не про формування "князівств", а про можливості для громад та їхніх мешканців, зазначає екс-прем'єр-міністр України (2016-2019), лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман.

В ефірі "Право на владу" на телеканалі "1+1" він нагадав, що з 2014 року Україна реалізувала стартовий етап реформи, а саме формування об'єднаних дієздатних громад, і у січні 2019 року було сформовано план дій другого етапу - втілення зміни управління в державі на центральному та місцевому рівнях. Водночас зміна влади у країні призвела до відсутності лідерства саме у процесі подальшої децентралізації.

"У мене відчуття, що ця реформа залишилася "сиротою". Нікого особливо не хвилює, як реформа буде завершена. Ніхто нічого не розуміє. Більше того, фінансова децентралізація починає згортатися. Фактично, на громади перекинули державні витрати і одночасно відібрали доходи... вважаю, що сьогодні важливе питання - розумне завершення децентралізації. Треба дати можливість громадам стати самодостатніми", - сказав політик.

За його словами, наразі від уряду має бути чіткий сигнал про бачення системи загалом. "Якщо один закон буде ухвалений в одній частині, а інший - в іншій, буде хаос. І ми стоїмо на порозі того, коли ми або завершимо реформу, або відкотимося назад", - сказав Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА