15:59 12.06.2020

"Євросолідарність" заявила про незаконне стеження за Порошенком і вимагає від Зеленского пояснень

2 хв читати
"Євросолідарність" заявила про незаконне стеження за Порошенком і вимагає від Зеленского пояснень

За п'ятим президентом України (2014-2019), лідером партії "Європейська солідарність" Петром Порошенком ведеться незаконне стеження, повідомив на брифінгу співголова фракції "Європейська солідарність" у Верховній Раде Артур Герасимов.

Як повідомляє прес-служба партії, він оприлюднив фотографії автомобілів з відсутніми в базі номерними знаками, зафіксованих поблизу помешкання Порошенка. Герасимов зазначив, що "Європейська солідарність" вимагає від президента Володимира Зеленського відповіді на запитання, хто і з якою метою санкціонує незаконні стеження за лідером партії.

"Учора неподалік від його дому були зафіксовані невідомі автомобілі марки Toyota та Volkswagen і мікроавтобус Volkswagen, у яких перебували невідомі люди, які відмовилися назватися. А щодо номерів, які були на цих машинах, то таких номерів в природі не існує. І в базі номерів цих номерів немає. Це свідчить тільки про одне: це номери прикриття, і підтверджує той факт, що за Петром Порошенком ведеться незаконне стеження", - зазначив Герасимов.

Він наголосив, що порушення закону стосовно лідера "Європейської солідарності" стали системними. "І порушення політично вмотивованих справ правоохоронними органами, і незаконні спроби вручення підозр, які ви бачили цього тижня, і незаконне стеження, про яке ми зараз говоримо. І незаконне прослуховування телефонів лідерів опозиції", - констатував Герасимов.

"Ми звертаємося до Зеленського, який, як ми всі почули із заяв його соратників, зосередив у себе абсолютну владу в країні: хто веде це незаконне стеження? Бо всі розуміють, що центр цього незаконного стеження, центр незаконного прослуховування телефонів лідерів опозиції, та й пульт від усього цього - на вулиці Банковій, де розташований кабінет Зеленського", - переконаний Герасимов.

Він також зазначив, що питання незаконної діяльності силовиків набагато ширше, ніж переслідування Порошенка. "Позавчора – незаконна спроба вручати підозру п’ятому президенту України. Після того ви всі бачили вручення підозри патріоту України Стерненку. Ви бачите, що робиться у справі Шеремета, ви бачили незаконне стеження так само за Національним музеєм Гончара і його керівництвом. Ви бачили обшуки сьогодні вранці у міністра інфраструктури Омеляна. Виникає дуже стійка думка, що всі, хто критикує владу, сьогодні отримують миттєву реакцію правоохоронних органів", - зазначає політик.

"Європейська солідарність" жорстко вимагає від пана Зеленського та державної репресивної машини відповісти на три запитання: хто віддав наказ про незаконне стеження за Порошенком, хто веде це незаконне стеження і кого ще з лідерів опозиції також так незаконно "ведуть" і прослуховують", - заявив Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА