16:34 12.06.2020

Резніков: Ми хочемо дати шанс Мінським угодам, тому робимо все, щоб модернізувати цей процес

2 хв читати
Резніков: Ми хочемо дати шанс Мінським угодам, тому робимо все, щоб модернізувати цей процес

Мінські угоди про врегулювання ситуації на Донбасі як документ дісталися нинішній українській владі в спадщину, однак нині українська сторона хоче дати шанс цим домовленостям, тому робить усе для того, щоб модернізувати цей процес, заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції окупованих територій, перший заступник голови делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков.

"Тільки навіть заради цього майданчика, як взаємне звільнення утримуваних осіб, уже варто залишати цю Тристоронню контактну групу в Мінську, оскільки іншого майданчика контакту з РФ під посередництвом ОБСЄ у нас поки що, на жаль, немає. Але на сьогодні ми розуміємо, що ми хочемо дати шанс цьому "Мінську", тому ми робимо все, щоб модернізувати цей процес. Так, Мінські угоди як документ дісталися нам у спадок. Мені як юристу вони страшенно не подобаються, але я приймаю це в роботу і, використовуючи ті прогалини, які є в "Мінську", ми на сьогодні змінюємо наратив", - сказав Резніков під час онлайн-дискусії в рамках Київського безпекового форуму в п'ятницю.

Він наголосив на тому, що українська сторона підняла рівень представництва в делегації, в якій тепер є представники членів уряду і парламенту України. Крім того, в українській делегації офіційно було представлено представників Донбасу, чотирьох представників з категорії внутрішньо переміщених осіб із Донецька та Луганська: двох журналістів, лікаря та юриста.

"Сьогодні ми робимо все, щоб довести, що Україна робить максимальні кроки, аби спробувати виконати "Мінськ", якщо Росія насправді готова його виконувати. Якщо ні - відповідно, доведеться ухвалювати інше рішення, зокрема щодо долі цих Мінських домовленостей, які, щонайменше, підлягають модернізації", - наголосив він.

Резніков також сказав, що на сьогодні українська сторона все одно поки що залишається прихильником того, щоб "спробувати все можливе для того, щоб завершити цю війну, використовуючи Мінськ як майданчик".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА