16:22 13.06.2020

Тимошенко: Україні не знадобиться кредит МВФ, якщо припинити корупцію з ПДВ і повернути до бюджету 72 млрд грн від " Нафтогазу"

2 хв читати
Тимошенко: Україні не знадобиться кредит МВФ, якщо припинити корупцію з ПДВ і повернути до бюджету 72 млрд грн від " Нафтогазу"

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко переконана, що Україна здатна розвиватися, спираючись на власний ресурси, а меморандум із МВФ лише підтвердив, що нинішня влада продовжує стратегію попередників.

В ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" Тимошенко заявила, що стратегія влади в умовах нинішньої кризи має бути спрямована на підтримку людей, підтримку вітчизняної економіки.

Лідер "Батьківщини" зазначила, що на виборах голосували не так за Володимира Зеленського, як проти політики Петра Порошенка. Але за минулий рік, для цього нічого не зроблено, і меморандум з МВФ лише підтвердив, що нинішня влада продовжує стратегію попередників, сказала Тимошенко.

"Усі дії Петра Порошенка за п'ять років: жахлива для країни медична реформа, жахлива освітня реформа, які призводять до розвалу системи освіти та охорони здоров'я, – все це триває. Триває корупція, триває передача державних підприємств у зовнішнє управління, готується розпродаж землі", - заявила Тимошенко.

Саме тому, за словами лідера "Батьківщини", зміни мають початися з дій влади.

"Нам треба спиратися на ресурси, які ще є в Україні, на наші власні можливості. Не віддавати вітчизняні фінанси міжнародним спекулянтам, направити їх на служіння українцям", - наголосила Тимошенко, зазначивши, що починати потрібно з припинення крадіжок, які покриває влада.

"Тільки дві операції – закрити корупцію на ПДВ і повернути 72 млрд від НАК "Нафтогаз", які він не доплатив до бюджету, і нам не те що не потрібно буде кредиту від МВФ - ми будемо мати 100% забезпечення наших бюджетних потреб. Ми зможемо зробити і пенсії для людей, і заробітні плати для лікарів і педагогів, ми зможемо перейти на обов'язкове Медичне страхування, а головне - державні фінанси працюватимуть заради українців", - стверджує Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА