15:26 15.06.2020

Таран представив нового командувача ВМС і назвав складові нарощування бойових можливостей українського флоту

2 хв читати
Таран представив нового командувача ВМС і назвав складові нарощування бойових можливостей українського флоту

Міністр оборони України Андрій Таран представив нового командувача Військово-морських сил Збройних сил України Олексія Неїжпапу й озвучив три складові нарощування бойових можливостей Військово-морських сил Збройних сил України за стандартами НАТО, повідомляє прес-служба Міноборони в понеділок.

"Хочу наголосити на необхідності зосередження уваги на нарощуванні бойових можливостей наших Військово-морських сил у повній відповідності до стандартів НАТО і відповідно до схвалених президентом напрямів. Зокрема, це три складові", - повідомив Таран під час виступу з нагоди призначення на посаду нового командувача ВМСУ в Одесі.

"Перша складова - це забезпечення сучасним корабельним складом з ракетним озброєнням, авіацією, береговими ракетними комплексами, засобами бойового забезпечення і радіоелектронної боротьби. Друга - створення інтегрованої системи освітлення обстановки та розвідки у ближній морській зоні, систем управління і систем освітлення підводної обстановки. Третя - це розвиток сучасної системи базування, і на Чорному, і на Азовському морях. У Міністерстві оборони буде зроблено все необхідне, щоб ця програма була реалізована на практиці", - зазначив міністр оборони.

Таран також повідомив, що на сьогодні в оборонному відомстві тривають переговори з іноземними партнерами про необхідність надання допомоги та сприяння у втіленні зазначених планів у життя.

"Ці переговори я проводив під час моїх нещодавніх візитів у Берлін і Париж і отримав запевнення іноземних партнерів у підтримці наших прагнень розвивати флот", - додав Таран.

Міністр оборони представив нового командувача ВМС і привітав контр-адмірала Олексія Неїжпапу з призначенням на почесну та відповідальну посаду, побажав йому сил і витримки. "Присутнім було оголошено указ президента України від 11 червня, згідно з яким командувачем ВМС ЗСУ призначено Неїжпапу Олексія Леонідовича", - йдеться в повідомленні.

Таран подякував попередньому командувачу виду Збройних сил адміралу Ігорю Воронченку за добросовісну службу та привітав із новим призначенням.

"Було оголошено наказ, згідно з яким Ігоря Олександровича призначено головним інспектором Міністерства оборони України", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА